NA SAJMU KNJIGA

 

Interliber – ‘Tak imam te rad’

I ove godine ljubitelje knjige, a među njima i nas učenike Klasične gimnazije, dočekali su na Zagrebačkom velesajmu puni paviljoni 5 i 6, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi… Sve to je samo dio bogatog programa ovogodišnjeg Interlibera koji se od 8. do 13. studenoga odvijao u intenzivnom ritmu kako na pozornicima te na izložbenim prostorima izlagača.

U Zagreb smo otputovali rano ujutro u subotu, 12. studenoga. Kroz Liku je sniježilo pa nas je to dodatno oraspoložilo. Nakon dolaska razgledali smo bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja i uvjerili se da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige svih životnih dobi. To je, naime, najveća ponuda knjiga i učila na jednom mjestu. Čitamo kako je ove godine sajam posjetilo 100.000 posljetitelja.

Osim promocije novih izdanja na pozornici u paviljonu 6 nazočili smo i razgovorima s piscima (s Lukom Paljetkom), a bili i na jednoj od radionica dječjih igračaka na štandu Školske knjige. Po vrlo povoljnim cijenama kupili smo i neke popularne naslove te tako obnovili tj. popunili našu kućnu knjižnicu.

U poslijepodnevnim satima, prije povratka u Zadar, obišli smo i Zagrebačku katedralu te se poklonili pred grobom bl. Alojzija Stepinca.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post