Na rođendan naslovnika Škole, sv. Ivana Pavla II., obradovao nas je dolazak Boljeg svijeta

Baš nas je na rođendan naslovnika Škole, sv. Ivana Pavla II, obradovao dolazak 17. broja Boljeg svijeta. Naime, u utorak, 18. svibnja ove godine iz tiska je izašao školski list Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i odmah pobrao sve pohvale onih kojima je došao u ruke. Razlog su tome zasigurno kvalitetni tekstovi, zanimljiva tema broja: Kamo nakon Klasične? i njegov izgled – izvrstan grafički dizajn!

JE LI TO MOGUĆE?

Doista, već svake godine slušamo kako je »ovaj Bolji svijet najbolji dosad«! Je li to moguće? Možda mrvicu subjektivno? Ili se pak radi o pretjerivanju? Ima li u njemu koja greška? (Naravno, mora ih biti!) Kako će sljedeće godine proći na LiDraNu? Hoće li i 17-ica biti uspješna kao i njezina prethodnica te se popeti među 10 najboljih školskih listova u Hrvatskoj? Pustimo sada sva nagađanja i pogledajmo kako izgleda sedamnaesti Bolji svijet. Prenosimo dijelove iz Uvodnika koji je napisao učenik urednik Daniel Rajič.

IZ UVODNIKA

Ovogodišnji je broj nešto kraći »jer smo se iz praktičnih razloga vratili se na 64 stranice i vjerujemo kako će vam sve biti dobre i zanimljive. Redakcija je brojčano nešto manja i sastoji se od sedam članova, temu smo broja zadržali i donijeli odluku kako ćemo ju imati i dalje. Podsjetimo kako je od broja 7 pa sve do prošlog broja nije ni bilo, no smatramo da nam je baš iz novinarskih razloga potrebna i zanimljiva. Ove godine tema broja glasi Kamo nakon Klasične? i »prostire« se na 17 stranica maturantskih razmišljanja o tome koji fakultet upisati. Bojali smo se kako će nam koronavirus isprazniti list od školskih događanja, no ipak nije tako. Bilo ih je i sve smo ih popratili u rubrici Iz života škole na 21 stranici, koje smo proširili intervjuom s našom knjižničarkom Anom Gambiražom te sportskim portretima maturanata. Slijede tradicionalne rubrike Sa svih strana iz koje izdvajamo tekst Veronike Marketin O odrastanju, zatim rubrika Nijedan dan bez poteza, što je u stvari kreativno ogledalo Škole, pa uživajte u fotografijama Daniela Rajiča, crtežima Mikele Novoselić i u 12 stranica literarnih radova. Oni su rezultat literarnog natječaja U potrazi neviđenog cvijeta na koji se ove školske godine javilo nikad više učenika – čak 40, stoga nam nije bilo lako izbrati one najbolje. Ovdje ih je 8, od kojih su četiri predstavljala Školu na županijskom LiDraNu: Dobri duh, Maslina, Online nastava i Ura za Sofiju. Završne su rubrike Kutak za maturante, koji svi željno iščekujemo zbog duhovitog predstavljanja četvrtaša; te English pages, strip na engleskom jeziku The three questions koji je izradila Katarina Vlatković.«

D.S.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post