Na LiDraNu u Benkovcu

Lidrano je tog sunčanog dana, posljednjeg u veljači, okupio 15 srednjih škola s područja Zadarske županije. Na Lidranu smo, naravno, bili i mi – učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

 

 

Li(po), dra(go), no(vo)

Srednja škola kneza Branimira iz Benkovca je osmu godinu zaredom biča domaćin smotre radova učenika Srednjih škola Zadarske županije – LiDraNo 2013. Kao i svake godine sve sudionike Lidrana u ime škole je pozdravio Josip Peran, ravnatelj škole.
Lidrano je tog sunčanog dana, posljednjeg u veljači, okupio 15 srednjih škola s područja Zadarske županije: Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu, Gimnaziju Frane Petrića, Gimnaziju Jurja Barakovića, Gimnaziju Vladimira Nazora, Hotelijersko-turističku i ugostiteljskau školu, Medicinsku školu Ante Kuzmanića, Srednju školu Bartula Kašića, Prirodoslovno-grafičku školu, Srednju školu Biograd, Srednju školu Gračac, Strukovnu školu Vice Vlatkovića, Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadarsku privatnu gimnaziju i školu domaćina Srednju školu kneza Branimira. Na Lidranu smo, naravno, bili i mi – učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II.
O prosudbi najboljih literarnih, dramskih i novinarskih radova odlučivala su tri Povjerenstva. U Povjerenstvu za literarno stvaralaštvo bili su dr. Ivica Vigato, Senka Paleka Martinović i mr. Miro Grubić. Povjerenstvo za dramsko stvaralaštvo radilo je u sastavu Jadranka Svaguša, dramska producentica i glumci Dragan Veselić, Vinko Radovčić i Vlasta Ramljak. U Povjerenstvu za novinarski izričaj bili su novinari Dijana Mijatović, Ivica Nevešćanin i Nikola Barać.

Mi smo se predstavili u svim kategorijama. Svoje su literarne radove predstavili Anđela Mijić, Klara Kalcina, Marijana Oštrić i Marija Zdrilić. U dramsko-scenskom stvaralaštvu svoja su umijeća pokazali Matej Čirjak, Tina Dražević, Matija Klanac i Josipa Butić, a u novinarskom Vlatka Vulić, Marko Gulan, Klara Kalcina, Josipa Knežević, Ivana Rudić i Estera Bajlo. Školski list „Bolji svijet“ predstavili su Mario Jerak i Vlatka Vulić. Za vrijeme Okruglih stolova na kojima se raspravljalo o kvaliteti učeničkog stvaralaštva svi su pohvaljeni, a za Državnu smotru koja će se održati i ove godine u Šibeniku od 7. do 11. travnja upućeni su iz naše Škole: radijska emisijaNešto novo, nešto staro; nešto posuđeno,nešto plavo“ četverca Josipe Rudić, Josipe Knežević, Estere Bajlo i Klare Kalcina, kao i „Bolji svijet“.

Na LiDraNu nam je i ove godine bilo Lipo.
Uvijek nam je DRAgo na LiDraNu biti. Na njemu se uvijek može nešto NOvo vidjeti i doživjeti.

 
 

Share this Post