Na državnom natjecanju iz matematike

Anđela i Borna – matematičari za Državno natjecanje

Prošloga se vikenda, od 31. ožujka do 2. travnja, u Opatiji održalo 52. državno Natjecanje iz matematike 2011. za koje su pravo sudjelovanja stekli učenici u skladu s pravilima objavljenim u Katalogu natjecanja i smotri 2011. Našu su školu, u pratnji svojih mentorica prof. Sanje Hanžek Bačkov i prof. Katice Kovačević – Negro, predstavljali učenici Borna Černe iz I. a i Anđela Čirjak iz II. b razreda. Oni su zaslužili natjecat se i na državnoj razini jer su prethodno, «sportski», svladali školsku i županijsku. Naime, i Borna i Anđela na županijskom su nivou natjecanja osvojili prvo mjesto i tako se našli među pozvanima za najviše – republičko.
Interesantno je istaknuti da je na školskim natjecanjima za učenike I. razreda u ovoj školskoj godini sudjelovalo 699 učenika, a za II. razred ukupno njih 624. Nakon provedbe školskih natjecanja 201 učenik iz I. razreda se, zahvaljujući svojim rezultatima, plasirao u tzv. drugi krug ili županijsko natjecanje, a 181 učenik iz II. razreda. Nakon objave rezultata po županijama iz svake grupacije, tj. iz I. i II. razreda, po 22 učenika su pozvana na državno natjecanje. Već samo pojavljivanje i mogućnost natjecanja na ovom nivou veliki je uspjeh naše škole, naših učenika i njihovih profesorica-mentorica.
Na ovom je državnom natjecanju, za ovu 2011. godinu, Borna Černe osvojio 16. mjesto, a Anđela Čirjak je bila 13. Čestitamo im i želimo njima osobno, ali i školi, više takvih uspjeha i na budućim natjecanjima, kako iz matematike, tako i iz drugih predmeta. To je jedan od načina preko kojega promicanje zdrave konkurencije i odmjeravanje znanja na raznim razinama podiže nivo samopouzdanja učenika i utire put društvu znanja u najširem smislu.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post