Na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika

UHVATILI SMO  KAIROSA ZA ČUPERAK

slika1Od 28. do 30. travnja 2015. godine, u znamenitom Trogiru, održalo se 20. državno Natjecanje iz hrvatskog jezika. U grad boga Kairosa zaputili smo se popodne 28. travnja. Prilikom dolaska smjestili smo se u hotel Medena u Segetu Donjem, odakle smo imali inspirirajući pogled na Trogir gdje se navečer održao svečani i zanimljivi program otvaranja Natjecanja uz scenske nastupe učenika škole domaćina.

Ispitu smo pristupile s mirom i spokojem, bez treme, sigurne u svoje znanje. Sve se odvijalo  u OŠ Petra Berislavića, školi koja nosi ime po poznatom hrvatskom banu i koja je ujedno bila i naš domaćin, na suncem okupanoj trogirskoj rivi, drugog dana našeg boravka u Trogiru. Nakon ispita krenuli smo u razgledavanje povijesnih znamenitosti Trogira. Grad je svakako poznat po srednjovjekovnom Radovanovu portalu i grčkom bogu Kairosu, točnije reljefnom prikazu toga boga s čuperkom na glavi koji predstavlja povoljnu priliku. Za čuperak ga je potrebno uh

slika2

vatiti u pravo vrijeme, u sretan čas jer on je uvijek u žurbi. Prolazeći kroz uske i živopisne ulice grada susreli smo velik broj turista koji već

radoznalo otkrivaju ljepote ovoga, uistinu, živopisna grada.

Rezultate Natjecanja doznali smo navečer, nakon slobodnog boravka u Trogiru, a oni su, svakako, bili izvanredni. Nikol Jović osvojila je odlično treće mjesto, dok je Iva Knežević sedma. Bile smo uistinu zadovoljne uspjehom, a za ovakve rezultate, osim nas samih, zaslužna je i naša mentorica Mirela Zubčić koja nas je usmjeravala svojom podrškom i s ljubavlju nam prenosila svoje znanje te joj se ovim putem od srca zahvaljujemo.

Ovo mjesto napustili smo puni dojmova, te smo se iznimno zadovoljni i sretni zaputili natrag svojim kućama. Naravno, morali smo i malo zastati radi zajedničke fotografije na kojoj smo svi zajedno, i mentori i učenici, i koja će nas kasnije, kad je u nekom trenutku pogledamo, zasigurno podsjetiti na sve ono dobro što smo doživjeli tijekom ova tri dana.

Iva Knežević i Nikol Jović, 3.b

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post