NA DODJELI PRIZNANJA ZA USPJEHE NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

 

Veselim se što sam danas ovdje, raduje me vidjeti vas, jer vi ste budućnost Hrvatske. Kakvi ćete biti vi i s kolikim ćete znanjem raspolagati, takva će biti i Hrvatska. Kaže se: onaj tko zna, taj se ne boji. Vjerujem u mlade, vjerujem u budućnost i siguran sam da će naša domovina Hrvatska biti daleko bolja s vama! – riječi su generala Ante Gotovine upućene nagrađenim srednjoškolcima na dodjeli priznanja za uspjehe na županijskim natjecanjima.

5. lipnja 2019. mi učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. bili smo prisutni dodjeli priznanja i nagrada učenicima za osvojena prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, koja se uz bogati domjenak održavala u dvorištu  Zadarske županije. Okupili smo se zajedno sa svojim mentorima, profesorima iz hrvatskog, latinskog , grčkog jezika, vjeronauka, matematike i povijesti.

Osim naše škole, bili su prisutni  učenici i profesori drugih zadarskih gimnazija i srednjih strukovnih škola. Cijeli događaj počeo je ohrabrujućim govorom župana Božidara Longina koji je mudro istaknuo da je znanje nešto što nam nitko ne može oduzeti. Zatim je pozvao hrvatskog generala Antu Gotovinu, čiji nam je dolazak zaista bilo ugodno iznenađenje. Župan je naglasio da je general danas uzorni gospodarstvenik, a razlog njegovog dolaska je njegova želja za druženjem s mladima.

Nakon obraćanja generala Gotovine svima okupljenima, uslijedilo je prozivanje imena učenika i njihovih mentora, praćeno pljeskom te dodjela pohvalnica i prigodnih nagrada. U kratkim pauzama nastupio je  zbor Prirodoslovno-grafičke škole te njihov gudački duet, a vrlo zanimljiva bila je i revija svečanih haljina učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na temu „Flora“. Nakon što su bili prozvani i nagrađeni svi učenici i mentori naše škole, okupili smo se kako bismo ovjekovječili ovaj dan zajedničkom fotografijom.

                               Anja Krstić, 3.b

 
 

Share this Post