Sudjelovali smo na kvizu za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole

„Dvije osobe nikada nisu pročitale istu knjigu.“

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja. Tijekom 2021. godine provodile su se i još se provode brojne aktivnosti za poticanje čitanja. Jedna od takvih aktivnosti je i Mreža čitanja – kviz za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole.

Kvizu znanja pristupilo je 576 učenika iz 89 škola iz Hrvatske, a među njima i 7 učenica naše škole: Sania Brkić, Natali Pera, Karmen Pleslić, Klara Sorić, Sara Šarić, Ivana Titulić i Stošija Tomaš.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je knjiga, knjižara, knjižnica a natjecanje se sastojalo od 3 razine – školske, regionalne i nacionalne. Na svakoj razini potrebno je bilo pročitati jednu knjigu po izboru organizatora, odgovoriti na pitanja o radnji knjige, autoru i prevoditelju i skupiti dovoljan broj bodova za prolazak na sljedeću razinu kviza. Na prvoj razini čitala se knjiga Nine George: Mala pariška knjižara, na drugoj razini knjiga Veronice Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari, a na trećoj, posljednjoj razini knjigu Amy Meyerson: Nebo puno knjiga.

Naše učenice uspješno su svladale sve razine i postigle zapažene rezultate: Sania Brkić ostvarila je visoko 12. mjesto u ukupnom poretku, Ivana Titulić 15. mjesto, odmah iza nje na 16. mjestu bila je Karmen Pleslić, a na 22. mjestu učenica Stošija Tomaš.

Čestitamo našim učenicama na postignutom uspjehu, a sve vas pozivamo da se prijavite na sljedeći kviz znanja koji će se održati u sljedećoj školskoj godini. Tema kviza u sljedećoj godini bit će krim roman.

Kako kaže jedan od slogana Godine čitanja Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

Knjižničarka

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post