MOŽE LI KLASIČNA IZNENADITI?

U Dvorani Krešimira Ćosića, 13. prosinca, u ovogodišnjoj ligi srednjih škola Zadarske županije, klasičari su se uspjeli plasirati prema samom vrhu. Ostvarili su veliku pobjedu pobijedivši školu favorita Jurja Barakovića  rezultatom 55:52.

 

Utakmica Jurja Barakovića i Klasične gimnazije Ivana Pavla II. bila je jedna od najboljih i najnapetijih u dosadašnjem djelu natjecanja. Rezultat je bio egal kroz sve četiri četvrtine te su presudile nijanse. Juraj Baraković kao apsolutni favorit podcijenio je Klasičnu koja je do tada već pobijedila drugog favorita Ekonomsku 33:34. No, kad bi pogledali na papiru tko gdje igra i omjer snaga reklo bi se da Klasična nema šanse pored igrača Barakovića koji u svojim redovima imaju reprezentativca i ostale kvalitetne igrače.

Klasična je cijelu utakmicu odigrala na visokom nivou s odličnom obranom koja doista može namučiti i najbolje ako se još tome pridoda dobra kontra te šut izvana gdje je Leonardo Pehar pogodio 4/5 trica u najvažnijim trenutcima i pokupio nagradu igrača utakmice. Klasična je gubila  pa se vraćala, povela 8 razlike pa pala. Utakmica je bila neobično atraktivna za gledanje uz vidnu podršku publike koja je u većini bila na strani Klasične kao „underdog“ utakmice. Ključna bacanja bila su zabijanje za vodstvo 55:52. Baraković je  imao napad, loptu u ruke uzeo je njihov najbolji igrač, no izvrsnom obranom izdržali smo te pobijedili. Svi su imali zasluge i treba čestitati našoj ekipi u sastavu: Ivan Grganović, Toni Gladović, Nikola Milković, Leonardo Pehar, Marino Štura, Ivan Dundović, Juraj Brajčić, Dominik Čukelj i Marin Galešić, trener David Baričević i voditeljica Slavica Vulin.

I tako je autsajder pobijedio favorita za osvajanje te sebi otvorio put za polufinale. Postavlja se pitanje: „ Može li Klasična ako prođe dalje sve iznenaditi?“  Klasičnu čeka Grafička koja do sad ima jednu pobjedu, ali ne smije ih se olako shvatiti. Sve u svemu ne sumnjamo da će preostale utakmice biti odlične i zato  ih nemojte propustiti.

 

Marino Štura, 3. b

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post