MOLITVA I AKCIJA ZA NASTRADALE U POTRESU

U ponedjeljak, 4. siječnja 2021. u 11 sati  na  euharistijskom slavlju u kapelici Sjemeništa Zmajević ravnatelji i djelatnici katoličkih škola Zadarske nadbiskupije: Osnovne škole Ivo Mašina, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i Osnovne glazbene škole sv. Benedikta molili su za nastradale u razornom potresu na području Petrinje, Siska i okolnih mjesta te organizirali djelotvornu akciju prikupljanja novčanih sredstava koje će usmjeriti Hrvatskom Caritasu.

 

U trenutcima kušnje, nevolje i trpljenja kada svaka riječ, svaki govor može biti suvišan ili nedovoljan, na poticaj s. Ane Lipovac, pročelnice Nadbiskupijskog ureda za katoličke škole u Zadru, slavljena je sv. Misa predvođena don Antom Sorićem, ravnateljem Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i don Rolandom Jelićem, ravnateljem Osnovne škole Ivo Mašina s djelatnicima triju katoličkih škola. Zajedno su molili za poginule i nastradale u potresu koji su izgubili svoje najmilije i ostali bez svojih domova.

„Molitva ne može bez akcije, a ni akcija bez molitve“ rečeno je na misnom slavlju, „stoga smo uz molitvu pozvani na blizinu, empatiju i prije svega prepoznavanje Isusa u bratu koje je moguće konkretno iskazati zajedništvom, bratstvom i solidarnošću“. Zajedništvom, na način da dajem od svojega u zajedništvo s drugima: onoga što jesam i što imam. Bratstvom, osjećajući se dijelom sveopće ljudske obitelji i solidarnošću, uzimajući na sebe potrebe drugih koji pate kao da su moje. Da bi ove stvarnosti postale konkretan život potrebno je međusobnim poticajima slijediti svoje srce prožeto Božjom riječju.

U zajedništvu, bratstvu i solidarnosti ispružena je ruka u želji blizine s čovjekom u potrebi, s nadom da će srca ostati i dalje otvorena za dugoročnu suradnju i pomoć.

 

 
 

Share this Post