Moj život je…

Na duhovnoj obnovi – u hrvatskom lurdskom svetištu Vepric- u subotu 10. listopada sudjelovalo je 40-tak učenika drugih razreda u pratnji njihovih razrednika, vjeroučiteljice, pedagoginje i ravnatelja mons. Jose Kokića .

 

 

Poslušavši iskustvo života kroz pjesmu «Igra bez granica» razmišljali smo o vrijednosti života i važnosti životnih izbora i pitanja: Tko si ti? Što ovaj trenutak za tebe nosi? Promisli zašto moraš nositi baš to tijelo, tu kosu, te ruke; govoriti jezikom kojim govoriš, hodati takvim nogama? Zašto? Jesi li sam izabrao svoj život i životne situacije? Jesu li te roditelji odabrali i takvim učinili? Tko je tebe poslao u ovaj svijet? Tko stoji iza tebe? Jeli prostor oko tebe prazan, ili su u tebe usmjerene neke simpatične oči? Jesi li izašao ni iz čega ili si projektiran, planiran, željen, poslan u život? Nisi ti sebe izabrao. A tko te izabrao? Prostor oko tebe nije prazan. On je prepun zraka, prepun nevidljivih čestica. Sve je puno, iako to ne vidiš prostim okom. Netko tko je tebe odabrao, želio, stoji iza tebe. Tko je taj? I što je to život za tebe? Što je to život? U razmišljanju nas je vodio ravnatelj, mons. Joso Kokić imajući biblijsku priču o Zakeju.

 

U radu po skupinama učenici su zajednički promišljali:

a) …o tome kako psalmist – Ps 104 – doživljava Božju veličanstvenost? Na čemu je zahvalan? Potom su izradili plakat na temu: Zahvaljujem ti Bože na..

b) …od čega čovjeka treba spasiti? Može lii  Gospodin biti uistinu čovjeku spas i utvrda – Ps 63 – i na koji način? Zatim su izradili plakat na temu: Gospodin me čuva na dlanu svome…

c) …o tome kako psalmist Ps – 19 –  prepoznaje doživljava Boga, te izradili plakat na temu: Prepoznajem te Gospodine u…

d) …o pravoj malenosti i pravoj veličini čovjeka; zašto je psalmistu – Ps 8 – ime Božje divno po svoj zemlji,  te izradili plakat na temu: Božji dar meni…

 

«Činit ćeš velike stvari samo ako dopustiš da te Bog – tvoj Stvoritelj vodi. Tako ćeš dopustiti da se i drugi obogate darovima koje posjeduješ. Susrećući se s problemima biti će ti teško, ali to će ti koristiti jer ćete kao osobu ojačati. Sposoban si da popraviš sve pogreške koje učiniš. Ono najbolje što imaš nalazi se u tebi. Kud god da kreneš moraš ostaviti trag. Ne obaziri se na situacije, u svemu se zalaži za dobro. Sjećaj se ovih 5 pravila. Živi radosno. Nastoj biti u svakodnevnom kontaktu sa svojim Stvoriteljem»…naučili smo na kraju dana.

I na kraju posjetili smo…. Malakološki muzej….prošetali smo…..Makarskom rivom te smo se rapjevani…i ispunjeni uputili svojim kućama.

Stvoreni smo i upućeni od Stvoritelja u život s posebnim zadatkom.

 
 

Share this Post