Misa zahvalnica za kraj školske godine

Prigodom završetka nastave za polaznike i djelatnike Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u Katedrali sv. Stošije zahvalno euharistijsko slavlje

 

Misa zahvalnica za kraj školske godine


U petak 15. lipnja 2012., a prigodom završetka nastave za polaznike i djelatnike Klasične gimnazije Ivana Pavla II., u Katedrali sv. Stošije zahvalno euharistijsko slavlje u 8.00 sati predvodio je zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić.

U prigodnoj propovijedi Nadbiskup je istaknuo kako važno Bogu reći najprije hvala za sve što nam je dao te oprosti jer je moglo biti bolje. Naš Bog je Bog koji odgaja, prati. On je Bog srca, probodenog božanskog srca koji nas je stavio u svoje srce. On s nama nešto planira zato je važno tražiti što to Bog od nas traži i odgovorno se služiti darovima.
Neka vam Bog „dadne po bogatstvu slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni mognete shvatiti sa svima svetima što je dužina i širina i visina i dubina te spoznati nadspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve punine Božje.“
Neka ovo misno slavlje bude duboka zahvala za sve što jesmo i za vrijeme koje je pred nama da nas prati te znamo smisleno ispuniti ljeto i odmor. Želim da ova misa bude molitva da nas prati osjećaj sigurnosti da nismo zapušteni …. poručio je mons. Puljić srednjoškolcima. Potaknuo ih je na zahvalnost roditeljima, profesorima i jednih drugima za geste pažnje, pomoći i prijateljstva.

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post