Misa zahvalnica za kraj nastavne godine

Posljednjega radnog dana u ovoj školskoj godini učenici i djelatnici Gimnazije sudjelovali su na Sv. Misi zahvalnici  u Katedrali sv. Stošije koju je predvodio otac nadbiskup mons. Želimir Puljić.

 

 

Sv. Misa zahvalnica

 

Posljednjega radnog dana u ovoj školskoj godini učenici i djelatnici Gimnazije sudjelovali su na Sv. Misi zahvalnici  u Katedrali sv. Stošije koju je predvodio otac nadbiskup mons. Želimir Puljić. I ovom prigodom otac nadbiskup istaknuo je važnost, potrebu i odgovornost autentičnog kršćanskog poziva nasljedovanja Krista koji voli skrovito služenje i darivanje.

Podsjetio je na vrijednost zahvaljivanja, posebno u ovom trenutku završetka jedne nastavne godine prepune uspjeha i neuspjeha, radosti i suza, naglasivši onu Pavlovu: „Tko sije obilato, obilato će i žeti“.  Obraćajući se  mladima naše Škole pozvao ih je da nastave obilato sijati u sebe i to – znanje i ljudskost jer tada plodovi ne izostaju.

Posebno je ohrabrio učenike i djelatnike Gimnazije primjerom i životom blaženog Ivana Pavla II. čije ime škola nosi i pozvao ih da s ponosom nastave pohađati Njegovu Školu.

Na kraju Misnog slavlja nazočnima se obratio ravnatelj Škole mons. Joso Kokić zaželjevši svima dobar i zaslužen odmor podsjetivši nas na, još uvijek snažno prisutan,  posjet pape Bendikta XVI. i njegove riječi upućene mladima na Trgu bana Jelačića u Zagrebu: „Dragi mladi prijatelji, ne dopustite da vas zavedu privlačna obećanja lakog uspjeha, načini života koji daju prednost izgledu, na štetu nutrine. Ne popuštajte kušnjama da se potpuno pouzdate u posjedovanje, u materijalne stvari, odričući se slijediti istinu koja ide dalje, poput visoke zvijezde na nebu, kamo vas Krist želi povesti. Dopustite da vas povede u Božje visine!“

 
 

Share this Post