Misa zahvalnica na kraju nastavne godine

Pred sam kraj nastavne godine, u ponedjeljak 19. lipnja u 8:15, učenici i djelatnici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. okupili su se na misnom slavlju u katedrali svete Stošije. Svetu misu zahvalnicu predslavio je ravnatelj don Ante Sorić uz suslavitelje don Marina Batura, kancelara Zadarske nadbiskupije, don Antu Dražinu, rektora Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević, i prefekta don Matu Žilića.

Katedrala je još jednom ove školske godine bila ispunjena gimnazijalcima. Učenik Jeronim Peša navijestio je prvo čitanje, a otpjevni psalam čitala je Manda Tadić-Šutra. Molitvu vjernika predmolile su učenice Anđela Vukoja i Nora Miletić. Tumačeći Isusove riječi iz Evanđelja po Mateju, don Mate Žilić naglasio je da Isus od nas traži hrabrost, jednostavnost i ljubav. Njegova propovijed svima nam je poticaj da budemo hrabri u nedaćama i živimo u jednostavnosti ljubeći jedni druge.

Na kraju svete mise ravnatelj don Ante Sorić izrazio je našu zajedničku zahvalnost za još jednu nastavnu godinu te zahvalio i svećenicima suslaviteljima ističući da su svi oni bivši učenici naše škole. Rektor Sjemeništa don Ante Dražina uvijek je pratio potrebe naše škole i spremno nam ustupao prostor kada god nam je to trebalo za realizaciju školskih projekata i aktivnosti. U zahvali prefektu don Mati Žiliću ravnatelj se osvrnuo na njegovu kratku, ali sadržajnu propovijed i svjedočenje. Na kraju je zahvalio i župniku don Josipu Radoici Pinčiću koji nam je omogućio slavljenje svete mise u katedrali.

Okrijepljeni Božjom riječju, uputili smo se natrag u školu zahvalni što smo još jednu nastavnu godinu punu izazova, nastavnih i izvannastavnih aktivnosti uspješno priveli kraju.

                                                                            Katarina Vukić, stručna suradnica knjižničarka

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post