MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FILOZOFIJE I LOGIKE

 

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. 3. ožujka 2017. godine bila je domaćin međužupanijskog natjecanja iz filozofije i logike. Učenici Zadarske i Šibensko-kninske županije, u pratnji mentora, okupili su se nešto prije 10 sati u školskoj knjižnici gdje ih je mr. sc. don Ante Sorić, ravnatelj gimnazije, srdačno dočekao te im  toplim govorom dobrodošlice približio smisao natjecanja. Nakon toga voditelji natjecanja, dr. sc. Siniša Matić i Klaudija Vučetić, natjecatelje su rasporedili u dvije učionice, detaljno ih upoznali s pravilima i tijekom natjecanja te je samo natjecanje započelo, kako je i planirano, točno u 10 sati.

Budući da je natjecanje iz filozofije strukturirano na način rješavanja testa znanja i pisanja filozofijskog eseja na zadanu temu, razumljivo je da je samo natjecanje vremenski trajalo 2,5 sata, ali je, isto tako, razumljivo da su učenici i nakon predavanja ispita i eseja nastavili s filozofijskim propitivanjem. Natjecanje iz logike bilo je jednostavnije organizacijske strukture, naime, sastojalo se od rješavanja zadataka, koji su valja priznati, bili iznimno složeni. Iščekujući rezultate natjecanja, mladi su filozofi i logičari, uz prigodni domjenak, stvorili simpozijsko ozračje, u primarnom značenju pojma ‘simpozij’.

Našu školu predstavljao je učenik IV. a razreda, Zvonimir Rezo, koji je prema riječima prosudbenog povjerenstva, doc. dr. sc. Ante Periše i mr. sc. Ante Sesara, zasluženo odnio pobjedu i postao ovogodišnje prvo ime filozofije u školama Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Na koncu, zahvaljujemo svima koji su omogućili ovo natjecanje: Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II., koja je bila škola domaćin, Županiji zadarskoj, koja je, i ove godine financijski popratila događaj. Veliko hvala i članovima prosudbenih povjerenstava, dr. sc. Siniši Matiću, doc. dr. sc. Anti Periši i mr. sc. Anti Sesaru. Također zahvaljujemo i mentoricama, a poglavito učenicima na njihovom nesebičnom radu i trudu bez kojih ovog vrijednog natjecanja ne bi ni bilo.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post