Mali turnir u šahu u Domu umirovljenika

Mali turnir u šahu u Domu umirovljenika

 

Ovih smo Dana po treći put u Domu umirovljenika. Najprije za Dan bolesnika, potom na Dan sv. Valentina, a danas – oči u oči pred šahovskom tablom, pred 64 crno-bijela polja, pred tajanstvenih 16 figura od kojih svaka ima svoju putanju, svoja pravila i svoju „igru“.

 

Šestorica učenika koji su, uz desetoricu drugih, prije nekoliko dana započeli šahovski turnir u školi koji će se odvijati sve do Dana škole 18. svibnja, danas je odmjerilo svoje šahovsko umijeće u Domu umirovljenika nedaleko Sfinge. Šah, kao i svaku drugu društvenu igru treba trenirati. Dečki su se, stoga, odlučili nadmetati s veteranima u godinama, ali i po šahovskom stažu.  Po povratku u školu jednoglasni su bili u komentaru kako su nadjačani. Kao i u svakom boju na tabli su se borile  dvije vojske – crna i bijela s mudrim kraljem i njegovom damom-kraljicom na čelu. Presudile su godine i iskustvo.

 

Za više od dva sata igre zanimljivo je bilo pratiti lica natjecatelja ali i publike, o čemu najbolje govore snimljene fotografije. Mladi su – netko s matom, netko s patom, ali većina s izgubljenim igrama bili radosni što su ovoga jutra ispunili vrijeme muškim štićenicima Doma. I – nestrpljivo čekaju revanš.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post