MALI TEČAJ KURSILJO ISPUNIO JE SVA NAŠA OČEKIVANJA

 

Naš 2. a razred od 19. do 21.  siječnja iskušao se u Malom tečaju Kursilja. Čekajući animatore ispred Sjemeništa komentirali smo iskustvo koje je bilo pred nama i sad nakon završetka s pravom možemo reći da je Tečaj ispunio sva naša očekivanja.

 

Program je bio pomno isplaniran, pun različitih tema, ali ni u jednom trenutku dosadan. Izgledao je ovako: najprije smo se svi upoznali s animatorima te se podijelili u grupe kako bi prokomentirali teme i svatko izrekao svoje mišljenje. Teme su bile vrlo zanimljive, povezivali smo ih s našim svakidašnjim životom te uvidjeli gdje griješimo i koliko pogrešnih stavova imamo. Neke od tema bile su: „Izgubljeni Sin“, „Zapreke u kršćanskom životu“, „Kršćanin u svojoj Crkvi“ i razne druge. Dok smo iznosili svoja mišljenja, mogli smo biti potpuno iskreni što nas je samo više međusobno zbližilo. Animatori su nas poticali da promislimo o našoj vjeri i Bogu, o tome koliko nekad zanemarujemo Boga, a kao vjernici to ne bi trebali. Učili su  nas kako ispravljati nedostatke u vjeri. Nakon tema i izmjena mišljenja na red je došla večera, malo druženja i zaslužen odmor.

Sljedećeg jutra slušali smo svjedočanstva animatora. Prvi je započeo rektor tečaja Roberto Pasarić, a zatim Matej Markić, Anamarija Karamatić, Suzana Stanković i Josipa Baraba. Ne zna se tko nam je više dotaknuo srca, darovali su nam nezaboravne i dirljive trenutke i svojom iskrenošću stekli su naše povjerenje Moramo spomenuti i don Igora Ikića koji je cijelo vrijeme bio s nama i predvodio prekrasne mise. U međuvremenu smo imali slobodno vrijeme koje smo iskoristili za razne igre. Igre su nas podsjetile da smo još uvijek djeca, malo su nas odmakle od ozbiljnih misli te nam priuštile mnogo smijeha i zabave. Nakon završenog programa, nastavili smo se družili u sobama, ali umorni vrlo brzo smo utihnuli i zaspali.

Zadnjeg dana izmijenili smo međusobno svoje dojmove. Svi smo bili ispunjeni neočekivanom radošću i veseljem koji se ne može opisati jer ovakvo iskustvo nismo ni slutili. Za uspomenu smo dobili križeve koji će nas podsjećati na provedene dane na tečaju. Sretni i zadovoljni iščekujemo sljedeću duhovnu obnovu jer bilo je to predivno iskustvo koje bi valjalo ponoviti.

                                                                                                                     Aurora Badel  2.a

 
 

Share this Post