LiDraNo 2017.

„Pitate se jesu li vaši stihovi dobri. Pitate mene, prije toga pitali ste druge…“ riječi su iz „Pisma mladom pjesniku“ Rainera Maria Rilke kojima je bio otvoren LiDraNo 15. veljače 2017. u Benkovcu.

Čak 14 srednjih škola Zadarske županije poslalo je hvale vrijedne radove na to umjetničko natjecanje. I ove godine vrijedni učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. sa svojim radovima koje su prepoznali naši mentori. Otišli smo po riječi kritike, pohvale i savjeta, a za provedbu ove smotre potrudili su se i članovi povjerenstava, provedbenih i prosudbenih, posebno domaćini Srednje škole kneza Branimira. Tu smo srijedu poslije podne proveli u ugodnom okruženju Gradske knjižnice Benkovac, slušajući mnoštvo literarnih i novinarskih uradaka, dok su se dramska djela izvodila u Srednjoj školi kneza Branimira.  Koliko god je bilo iscrpno sjediti u zatvorenom prostoru oko tri puna sata naš umor je nadoknadila zanimanje i ljubav prema svim tim izričajima.

Naša škola predstavljena je u 3 izričaja:

LITERARNI IZRIČAJ: Matea Kaleb „Memoari Očajanja“, mentor prof. Damir Sikirić

Marta Knežević „Uspomene“, mentor prof. Damir Sikirić

NOVINARSKI IZRIČAJ: Valerija Peša: „Zamisli život u ritmu muzike za ples“ “, mentor prof. Damir Sikirić

Katarina Matulić s radom:„Od poljskog srednjoškolca do duhovnika u Hrvatskoj“, mentorica , prof. Mirela Zubčić

Školski list, „Bolji svijet“ mentor prof. Damir Sikirić, pedstavila je Lucija Veršić.

DRAMSKI IZRIČAJ:  Veronika Kolega S.Sorić, „Gajetu su našli“, mentorica , prof. Mirela Zubčić

Patricija Sakić, M.Držićeva „Skup“, mentorica , prof. Mirela Zubčić

Kao i prijašnjih godina bilo je iznimno zanimljivo i poučno slušati sve radove i nastupe ali i komentare prosudbi. Svima je bilo posebno drago dobro se najesti u pizzeriji „Milonga“. Uz hranu, smijeh i veselo okruženje nitko nije požalio dolazak na Lidrano te su se rodila mnoga nova prijateljstva. Okrijepljeni i energijom obnovljeni uputili smo se našim domovima i svakodnevnici. Posebno čestitamo našoj Marti čiji je rad predložen za državno natjecanje i osvojio Županijsku nagradu te svima koji su pridonijeli izradi našeg školskog lista „Bolji svije“ koji je također predložen za državno natjecanje.

Divno je da smo bar na jedan dan uspjeli zaboraviti na sve školske obaveze, muke i probleme te se odmorili uz različite radove i nastupe. Svaki LiDraNo  poseban je , svjež, edukativan i popraćen dobrim društvom i zato pozivam sve učenike koji pišu ili izvode da se ohrabre otići i iskusiti predivnu lidranovsku avanturu koje će uvijek pamtiti.

Katarina Matulić, 2. a

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post