Lidrano 2014.

Anđela Mijić po treći put na državnom LiDraNu

 

Daroviti i kreativni učenici cijele Hrvatske okupili su se 25. ožujka u Primoštenu na državnoj smotri LiDraNo. Uvijek kad je riječ o LiDraNu treba naglasiti da se radi o smotri a ne o natjecanju, stoga nema prvog, drugog ni trećeg mjesta jer svi koji su pozvani na državnu razinu, zapravo su pobjednici! Ipak, ponosimo se našom Anđelom Mijić koja je čak tri puta imala čast biti pozvana na državni LiDraNo. Čestitamo ti, Anđela! Nastavi pisati tako dobre i lijepe pjesme, a imaj na umu kako bi bilo šteta da sve one ne ugledaju svjetlo dana u tvojoj »budućoj« zbirci pjesma!

»Li« je litararno, »Dra« je dramsko, »No« je novinarsko stvaralaštvo – znači puna smo tri dana uživali slušajući literarne i novinarske radove, radijske emisije, listajući školske listove, gledajući samostalne i skupne scenske nastupe. Za sve su kategorije, nakon predstavljanja, bili organizirani okrugli stolovi na kojima su članovi povjerenstava savjetovali i poticali mlade umjetnike u njihovom daljnjem radu, a potom su slijedili individualni razgovori i radionice. Bilo je vremena i za šetnju prelijepim Primoštenom, a tko je pažljivo gledao, mogao je čak vidjeti i vjeverice u gustim borovim šumama.

Sve u svemu: zanimljivo, poticajno i nadahnjujuće! Ako je suditi po onom što smo vidjeli, čini se da nema straha za budućnost hrvatske umjetnosti.

 

 
 

Share this Post