Tradicionalni školski izlet za kraj školske godine

Krkom do Knina 

Dok su se naši dragi maturanti, nakon uspješno završene godine, zabavljali na tradicionalnom izletu u Zatonu, mi smo odlučili posjetiti Nacionalni park Krka te hrvatski kraljevski grad Knin.

 

U srijedu, 22.5.2019. okupili smo se u 8 sati iza Medicinske škole Ante Kuzmanića, ušli u svoje autobuse te zajedno s razrednicima krenuli na put. Prof. Hrvoje Madžar organizirao je i vodio čitav izlet, a u pratnji još su bili: prof. Viktorija Gadža, prof. Željka Jadrošić, prof. Neven Nižić te prof. Damir Sikirić.

Na putu prema slapovima, bilo je, malo je reći, zabavno. Smijeha, pjesme i veselja na sve strane dok smo željno iščekivali kad ćemo stići na glasovitu Krku i njene veličanstvene slapove. Napokon smo stigli oko 9 sati, te krenuli u obilazak ovog predivnog čuda od prirode, koji je poznat po svom velikom broju slapišta, njih, čak sedam. Cvrkut ptica, zvuk blistavo zelene vode koja žubori, predivni svijet flore i zlatno sunce najupečatljiviji su dijelovi jednog od najljepših parkova Hrvatske. Naravno, kao i svaki put, to je razgledavanje proteklo u radosti i smijehu, u uživanju u blagodatima prirode uz sveprisutno fotografiranje. Nacionalni park Krka smo ostavili odmorena duha, te se zaputili u Knin.

Knin nas je dočekao blagom kišom, no to nas nije spriječilo da ga razgledamo i naučimo nešto o tom gradu i njegovom ogromnom značaju za našu domovinu. Ručali smo u restoranu »Kralj Zvonimir« te smo se nakon okrepe odlučili malo odmoriti u gradu. Nakon što smo se vratili, pomolili smo se na spomeniku »Oluja 95« za sve heroje koji su se borili za domovinu. Profesoru Hrvoju Madžaru Knin je rodni kraj što se lijepo moglo vidjeti u njegovu vođenju gradom, no pogotovo na tvrđavi, jednoj od najstarijih u Europi, gdje nas je upoznao s povijesnim značajem same tvrđave, grada Knina i njegove okolice.

U večernjim satima vratili smo se u Zadar, pomalo umorni, no obogaćeni jednim predivnim iskustvom.

 

Daniel Rajič, 2.b.

 

 
 

Share this Post