IZNENADAN SUSRET S GOSTIMA IZ DALEKIH ZEMALJA

U petak 21.rujna našu školu posjetili su gosti iz dalekih krajeva. Naime, našem nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću u posjet su došli njegovi prijatelji: Diem Nguyen Trung (iz Vijetnama), mons. Emmanuel Fernando (biskup iz Mannaru u Sri Lanki), mons. Agustine Kasujja iz Ugande, mons. Lin Chi Nan Bosco (biskup iz Tainana u Tajvanu), Gabriel Baregensabe iz Borundija, Thomas Vithayathil iz Indije te John Paruthiyil i Francis Ho Ngoc Thinh iz Njemačke.

Saznali smo da je povod njihova dolaska u našu nadbiskupiju okupljanje bivših studenata koji su diplomirali teološke znanosti na Papinskom Sveučilištu Urbanijana u Rimu 1973. Ovogodišnji domaćin bio je nadpiskup Želimir Puljić koji je prošle godine za  taj isti susret putovao u Sri Lanku. Naravno, njihov posjet Zadru nije mogao proći bez posjeta Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. koja je ponos Zadarske nadbiskupije. Za vrijeme ovog posjeta, gosti iz dalekih zemalja,   imali su prigodu upoznati marljiv rad naših učenika kao i način odvijanja nastave.

Ravnatelj don Ante i pedagoginja s. Ana proveli su ih kroz nekoliko razreda gdje su se svi učenici obradovali kratkom predahu od svakodnevne rutine. Ipak, najviše su se zadržali u 4.b gdje su učenici predstavili školu i pobliže im predstavili rad Gimnazije. I mi smo u razgovoru s njima saznali mnogo o zemljama iz kojih dolaze kao i o posebnostima njihovih katoličkih škola. Nakon izmjene iskustava ujedinili smo se u zajedničkom pjesmi. Zapjevavši pjesmu „ Kumbaya my lord“ uljepšali smo naše druženje te se oprostili od nasmijanih gostiju koji će našu školu nadamo se ponovno posjetiti!

                                                                                                               Katarina Matulić, 4.b

 
 

Share this Post