Humanost na djelu

Učenici drugoga razreda Nadbiskupske klasične gimnazije su 13. svibnja 2004. u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar izveli predstavu “Za Tebe ću” u sklopu humanitarne akcije za sufinanciranje otplate kupljenoga kombija u Dječjem vrtiću “Latica”. Sestra Laudes, razrednica II. razreda i organizator projekta, potaknula je profesoricu Elviru Katić na pisanje igrokaza iz školskoga života, kojega su uvježbale skupa s Magdalenom Miočić, profesoricom glazbenog odgoja u Gimnaziji. Nakon izvedenog dramskoga teksta, djeca iz vrtića “Latica” izvela su Igrokaz o vili Petri, livadi, cvjetovima, leptirićima, ružinom grmu i bubamari, kojim su razdragali punu kazališnu dvoranu.

“Predstava je bila fantastična, glumci su bili vrhunski. Posebno me je dirnula dječja predstava pri kraju programa” – komentirala je Lucija Zdrilić, učenica I. razreda Nadbiskupske klasične gimnazije.

Prikupljeni novčani iznos na samom su kraju predstave učenici II. razreda predali Dječjem vrtiću “Latica”. Predstavi, o drami gubitka vida jedne učenice, nazočili su predstavnici Crkvenih, gradskih i županijskih vlasti, profesori, učenici, roditelji, tete i djeca.

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post