HUMANITARNI KONCERT U SV. DONATU

Pjevali za beskućnike

U petak, 22. srpnja, u crkvi sv. Donata s početkom u 21:00 sat održan je Koncert zadarskih solo pjevača. Radi se o nekoliko pjevača koji su svoj pjevački talent i glazbeno znanje odlučili staviti u humanitarne svrhe. Naime, cilj koncerta bio je prikupljanje novčane pomoći za prenoćište za beskućnike sv. Vinko Paulski.

Svojim vokalnim sposobnostima počastili su nas naši bivši klasičari Nikol Buterin, sopran, Ena Katarina Herceg, mezzosopran, Mihovil Buturić kao klavirska pratnja, te njihovi gosti Karla Slavica, sopran, Antea Poljak, mezzosopran i Luka Šindija, tenor.

Najveći doprinos organizaciji dala je 21-ogodišnja Ena Katarina Herceg koja svoj glas uvježbava na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu, a koja ističe kako je organizirala koncert čiji je pokrovitelj bila Klasična gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru: „Oni su nam osigurali prostor za koncert, klavirsku pratnju i prostor za probe. Naravno, sve je napravljeno u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije.“ – rekla je i nastavila: „Sljedeće mi je u planu organizirati božićni koncert. Bio bi u istom, humanitarnom duhu, ali to je tek ideja. Zasada mogu reći da ovo definitivno nije posljednji koncert.“

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post