Humanitarna akcija

 

Sv. Nikola na velikom odmoru

U povodu blagdana sv. Nikole u utorak, 6. prosinca, preko velikoga odmora organizirali smo, devetu godinu zaredom, humanitarnu prodaju kolača. To je prvi dio projekta tj. humanitarne akcije “(Do)Živi LJUBAV”. Glavni dio, onaj drugi, odvijat će se tijekom predbožićnog susreta učenika, profesora i roditelja, 22. prosinca, za kada smo već pripremili popularnu tombolu.

Naime, tijekom Došašća odričemo se svojih stvari koje na tomboli prodajemo, a sredstva prikupljena od prodaje (zajedno s ovima od prodanih kolača) uplaćujemo u „Gorušičino zrno“ – humanitarni fond iz kojega se pomaže potrebnima. Cilj je – razviti osjećaj solidarnosti, socijalnu i karitativnu dimenziju osobe.

Ovo je projekt koji osim članova školskog Volonterskog kluba “Kapljica” i Kreativne radionice “Amfora”  okuplja sve učenike Škole.

Danima prije blagdana sv. Nikole peku se kolači, a za njegov „doček“ donose se u školu. Tako je bilo i ove godine. Pred nama su se prostirali stolovi puni razno-raznih kolača. A, na našim licima osmijesi. Tko još s osmijehom ne jede kolače? – pitamo se. Bila je tu i slasna pita s mesom – koju je u školu donio prof. Nižić. Sve nas je pozdravio ravnatelj mr. sc. don Ante Sorić i naglasio vrijednost ovakvog okupljanja i „davanja“.

Odmor je prebrzo prošao, da je barem trajao koji minut duže! A mi – mi smo požurili na četvrti nastavni sat s istim onim osmijesima na licima iz kojih se iščitavala poruka – učinili smo nešto dobro.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post