Glazbom i poezijom ususret Božiću

„Zovem se LJUBAV“ 

Tradicionalni susret učenika, djelatnika  i roditelja Klasične gimnazije Ivana Pavla II. održan je u četvrtak, 21. prosinca 2017. u školskoj sportskoj dvorani. Sa željom da se približimo betlehemskom Djetetu pripremljen je  glazbeno – poetski program „Zovem se ljubav“, te humanitarna tombola „(Do)Živi LJUBAV“.

 

Predbožićno ozračje započelo je Couperinovom Pastorellom u izvedbi školskog zbora.  Slijedio je glazbeno – meditativni dio pod naslovom „Zovem se LJUBAV“  u kojemu su sudjelovali učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i bivša učenica Škole prof. Tea Vidaić.  Mnoštvu nazočnih, svojim raznovrsnim izvedbama božićnih pjesmama uz pratnju gitare, otvorila je srca, pokazala im ljepotu božićnih pjesama i odvela ih prema Betlehemu.

Učenici 2. i 4. razreda, sestra i brat, Ana i Lovre Kardum na violini i klavijaturama izveli su skladbu Gabrielova oboa  iz filma Misija. Na kraju glazbenog dijela  večeri muški zbor otpjevao je hrvatsku narodnu pjesmu Na noge ustante.

U svom obraćanju ravnatelj mr don Ante Sorić naveo je riječi pape Franje koji nam naglašava da u vrijeme došašća radosno očekujemo susret s Bogom. Izrazio je također zahvalnost Bogu što je na Božić sišao među nas: „Dok su ga brojni očekivali kao vladara, kralja, neku natprirodnu silu ili možda nekog filozofa, On je zaplakao plačem djeteta. Ima nešto veliko u svetkovini rođenja našeg Isusa Krista što nas nosi Bogu, što nas ponovo vraća Gospodinu, što nas ponovo vraća Betlehemu, što nas ponovo vraća djetetu.“

 

Izrazio je zahvalnost  nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću kojemu je stalo do svega što se  događa u životu Škole, na suradnji sa Sjemeništem na čelu s rektorom don R. Jelićem, prof. G. Ivkoviću na vodstvu šk. zbora  te prof. E. Katić na doprinosu u organizaciji  predbožićne večeri. Naglasio je da ovu tradicionalnu večer, dolazak i susret s roditeljima, čini još ljepšom.

Završnim riječima izrekao je što je zapravo Klasična gimnazija Ivana Pavla II. „To je ono nešto malo više. Ono nešto više, uvijek se isplati jer se ulaže u našu djecu.“

 

Nazočne je pozdravio i nadbiskup mons. Ž. Puljić. Molitvu i blagoslov Škole zaključio je riječima: „Ti Isuse dolaziš da nas obogatiš, da nas učiniš ljudskima. Zato je ovaj Božić kao i svaki Božić osobiti obiteljski događaj.“

Završni dio ove predivne večeri nastavio se u arheološkim prostorijama Škole druženjem i okrjepom te humanitarnom tombolom „(Do)Živi LJUBAV“  kao doprinos  školskom humanitarnom fondu „Goruščino zrno“.

                                                                                                                     Sara Perinović, 2.b

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post