Duhovna obnova profesora

Početak školske godine 2008./2009. dočekali smo već tradicionalnom trodnevnom duhovnom obnovom. U samostanskom kompleksu «Karmelu sv. Ilije» koji se nalazi u neposrednoj blizini Buškog jezera u župi Grabovica, u općini Tomislavgrad, boravili smo i duhovno se okrijepili pod vodstvom karmelićanina o Jakova Mamića.

 

U Duhovni centar uz koji se nalazi i crkva sv. Ilije Proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine, u pratnji ravnatelja Gimnazije mons. Jose Kokića  stigli smo u večernjim satima 29. kolovoza. Već prve večeri voditelj duhovne obnove o. Jakov nas je sakupio  te molitvom uveo u «prostor duha» i neobičnu temu obnove”Deontologija profesije” s ciljem posvješćivanja nosivih struktura ličnosti i poduzimanja kvalitetnih pomaka. Nakon uvodnog večernjeg predavanja o strukturama ličnosti, dogovoren je i način rada, razmišljanja, molitve i odmora za sutrašnji dan.

Sutradan 28. kolovoza dan smo započeli jutarnjom molitvom božanskog časoslova i sv. misom da bi nakon tjelesne okrepe mogli pristupiti predavanjima. Počevši od samog značenja riječi profesor (od profiteor = biti svjedok) i njegovih karakteristike do stavova koje bi u sebi te u odnosu prema struci trebao izgrađivati da bi na kraju čuli o etičnosti profesora u odnosu na đake i smislu samog rada. Time je dotaknut samo jedan dio postavljene teme.

Duhovna obnova za djelatnike Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru završila je tako euharistijskim slavljem u samostanskoj crkvi, trećega dana boravka u «Karmelu sv. Ilije» Nakon zajedničkog objeda, osvježeni i osnaženi krenuli su u Zadar da bi zaveslali u novu školsku godinu.

 

 

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post