Duhovna obnova drugaša

NA VRATIMA VJERE

U subotu 19. listopada i mi, učenici drugih razreda naše škole, imali smo duhovnu obnovu, koja se održala u gradiću važnom za hrvatsku povijest, Ninu.

Krenuli smo u osam sati autobusom do Nina. U pratnji su nam bili vlč. don Roland Jelić, naš vjeroučitelj te prof. Neven Nižić, razrednik 2. b i profesor engleskog i talijanskog jezika. Po dolasku u Nin dobili smo malo slobodnog vremena, a potom su sjemeništarci namjestili stvari za početak predavanja, koje smo započeli pjesmom. Svirali su Mato Puljić (na gitari) i Luka Vedrić (na flauti). Don Roland nam je na početku pustio poučni film o zubaru koji ne vjeruje u Boga. Zatim uslijedio razgovor koji je bio veoma zanimljiv jer smo vidjeli i mogli čuti tuđa stajališta i drugi i drugačiji način shvaćanja našeg Nebeskog Oca. U međuvremenu nam se pridružila i s. Viktorija Gadža, profesorica vjeronauka u 2.b. razredu.
Nakon predavanja kojeg je održao don Roland dobili smo potreban materijal za rad u grupama s posebnim naglaskom da pronađemo „svoj korak“ u koracima vjere tj. na putu vjere. Svaka grupa otišla je na svoju stranu, a naša je ostala u dvorani. Najprije smo malo puštali glazbu, a onda odlučili pogledati znamenitu Crkvu sv. Križa. Pred crkvom smo se okupili, razgledali je, a onda sjeli i počeli pisati odgovore. Rad u grupi bio je zanimljiv i zabavan… U dvoranu smo se vratili veseli i počeli izlagati ono što smo radili. Na temelju iznijetoga uslijedila je rasprava koju je potaknula s. Viktorija. Pozorno smo slušali. U razgovor su se uključili i drugi učenici, a osobiti dojam ostavio je nastup Jelene Helene.
Nakon radnog dijela (filma, predavanja, rada u grupama, izlaganja…) uputili smo se u Crkvu sv. Anselma. Tamo smo se susreli s hodočasnicima, koji su stigli nakon četverosatnog hoda, i imali mogućnost za sv. Ispovijedi, a potom i sv. Misu. Sv. Misu je predvodio don Dario Tičić, biskupov tajnik. Sveto misno slavlje glazbom su uveličali prof. Tomislav Pehar i Dominik Šikić.

U Zadar smo se vratili u ranim poslijepodnevnim satima.

Na ovoj duhovnoj obnovi bilo je suza i smijeha, ali napose pjesme i molitve. Najvažnije od svega je da smo se duhovno okrijepili i „napunili baterije“ za dane pred nama.

Matej Lučić, II. a

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post