DUHOVNA OBNOVA 2.B

„Bog nas uvijek čeka raširenih ruku.“
Bio je to početak jednog novog i predivnog iskustva koje je obogatilo naše živote. U četvrtak 26.1.2017. nakon nastave naš 2.b razred okupio se ispred glavnih vrata Sjemeništa, spreman za tečaj Kursiljo.
Ljubazno su nas dočekali suradnici i predavači tečaja. Prvo predavanje održao je don Igor Ikić na temu „Upoznaj samog sebe“.Svima nam je uputio važno pitanje „Voliš li ti sebe?“.Pitanje je to koje tako rijetko postavljamo samima sebi. Potaknulo nas je da zastanemo na trenutak i promislimo. Zaokupljeni problemima zaboravljamo da trebamo voljeti sebe da bismo mogli voljeti i druge. Tijekom rada u radionicama po grupama čuli smo različita mišljenja te se tako bolje međusobno upoznali. Pričom o „Izgubljenom sinu“ prisjetili smo se da nas Bog uvijek čeka raširenih ruku. S tom mišlju završili smo prvi susret. Bio je to za nas naporan dan te su svi željno iščekivali večeru.Odlučili smo se podijeliti u grupice i pomoći u pospremanju stola.Imali smo ponešto slobodnog vremena za druženje i igranje društvenih igara. Oni vrjedniji sa sobom su ponijeli i knjige za učenje dok su ostali igrali stolni nogomet i pikado.Tu se otkrilo i mnogo talenata.

Sljedeći dan dan bio je obilježen svjedočanstvom našeg animatora gospodina Ivice te predavanja don Igora. Shvatili smo da je velika milost biti zahvalan na daru života.

Približavalo se i vrijeme ručka te smo pojurili prema blagovaonici.Vrijedne kuharice zamijenile su naše mame te su nam pripremile izvrstan ručak. Zaista su se potrudile da se osjećamo kao kod kuće. Siti i zadovoljni iskoristili smo trenutke odmora za košarku i badminton.

Svaki novi dan donosio je sve zanimljivija predavanja te smo imali priliku slušati predivna iskustva i svjedočanstva iz života različitih ljudi. Njihove spoznaje o Bogu i utjecaju njegove prisutnosti u životu potakla nas je na dublje razmišljanje.Pomoglo nam je da bolje upoznamo sebe,ali i svoje prijatelje.Bilo je tu i dirljivih trenutaka kada je Bog dodirnuo naša srca.Svaki taj trenutak urezao se duboko i ostavio neizbrisiv trag.

Mnogi smo, krenuvši na duhovnu obnovu mogli samo pretpostavljati o tome što nas čeka,ali nakon završetka ostali smo dirnuti.

Nažalost stigao je i posljednji dan druženja gdje smo se poneki i sa suzama u očima oprostili od suradnika.Ovaj susret nadmašio je sva naša očekivanja jer smo izašli kao potpuno novi ljudi.Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo za koje se svi nadaju da nije posljednje te da će se uskoro ponoviti.

Natali Vidić i Sunčica Maršić, 2.b

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post