Domaćini županijskog natjecanja iz vjeronauka

Vjeronaučno županijsko natjecanje za srednje škole na razini Zadarske nadbiskupije, održano je 21. ožujka u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II.

 

Županijsko natjecanje iz VJERONAUKA

 

Biblija – pisana Božja riječ

 

Vjeronaučno županijsko natjecanje za srednje škole na razini Zadarske nadbiskupije, održano je 21. ožujka u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. i u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa «Vicko Zmajević» u Zadru. Na natjecanju, kojemu je prethodilo školsko natjecanje, je sudjelovalo 16 srednjih škola iz županije. Naime, ekipe koje su ostvarile najbolje rezultate na školskim natjecanjima imale su pravo sudjelovati na županijskom na kojem je bilo sveukupno 64 učenika.

Natjecanje se sastojalo od tri djela. Prvi dio je pisani test koji su pisali svi učenici pojedinačno, a bodovi su se zbrajali za cijelu grupu. Tako je jedna ekipa mogla osvojiti ukupno 100 bodova. Potom je slijedilo ekipno rješavanje Tombole na kojoj su natjecatelji mogli osvojiti ukupno 30 bodova. U zadnjem dijelu natjecanja najuspješnijih pet ekipa je pristupilo Milijunaku u kojemu su imale prigodu osvojiti ukupno 20 bodova.

Da ne bi sve prošlo samo u natjecateljskom tonu, dok je prosudbeno povjerenstvo ispravljalo testove, učenici su sa svojim vjeroučiteljima slavili sv. misu u Katedrali sv. Stošije koju je predvodio don Zdenko Dundović. Nakon sv. mise učenici su se osvježili sendvićima i sokovima.

Pobjednička ekipa iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadarsku će nadbiskupiju predstavljati na državnom natjecanju u Vinkovcima 10. i 11. svibnja. Sve su ekipe dobile priznanja koje im je dodijelio Ured za društvene djelatnosti Zadarske županije. Osim toga Zadarska je nadbiskupija prvim trima ekipama poklonila  Novi zavjet i Psalme, dok je sve druge sudionike natjecanja nagradila jednodnevnim izletom.

 

Evo konačnog poretka:

Škola Broj bodova
1.      Klasična gimnazija Ivana Pavla II. 150
2.      Ekonomsko – Birotehnička i Trgovačka škola 127
3.      Srednja škola Biograd na moru 125
4.      Pomorska škola 119
5.      Gimnazija Franje Petrića 118
6.      Gimnazija Jurja Barakovića 105
7.      Gimnazija Vladimira Nazora 102
8.      Hotelijersko – Turistička i ugostiteljska škola 98
9.      Medicinska škola Ante Kuzamića 92
10.  SS Bartula Kašića – Pag 90
11.  Strukovna škola Vice Vlatkovića 78
12.   Prirodoslovno-grafička škola 75
13.  Zadarska privatna gimnazija 72
14.  Poljoprivredna prehrambena i veterinarska škola 71
15.  Srednja škola za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost 65
16.  Obrtnička škola Gojka Matuline 50

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post