Dan bolesnika u domu za stare i nemoćne

I ove godine grupa učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II. posegnula je za ‘ključem milosrđa’ i uputila se u Dom za starije i nemoćne osobe kod Sfinge.

 

Dan bolesnika u Domu za stare i nemoćne

 

OBOSTRANA RADOST

Nađi vremena za milosrđe, to je ključ za nebo!
(Majka Tereza).

I ove godine grupa učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II. posegnula je za ‘ključem milosrđa’ i uputila se u Dom za starije i nemoćne osobe kod Sfinge u povodu Dana bolesnika 11. veljače.

 

Sudjelovali su u misnom slavlju koje je predvodio fra Anselmo Štulić, župnik župe Srca Isusova.
Molitvom, pjesmom, riječju i gestom mladi su pokazali svoju ljudsku i kršćansku solidarnost, a nadasve ljubav koja ne poznaje dobne granice. Unijeli su radost i mladost u živote onih čiji su dani poprilično jednolični i sivi, a ponijeli sa sobom iz Doma iskustvo životne mudrosti kojom dobar dio štićenika obiluje, a što su iskusili u osobnom susretu s njima nakon misnog slavlja.

Boraveći, makar na kratko, u njihovom životnom prostoru, mladi su se i ovaj put uvjerili da je „najsretniji onaj čovjek koji je učinio sretnim najviše drugih ljudi“. S osmjehom na licu i zadovoljstvom u srcu ostali su štićenici u Domu, a iste izraze zahvalnosti i osjećaja zadovoljstva osjetili su i učenici napustivši Dom u iščekivanju nove prilike za neki novi susret.

 
 

Share this Post