Božićni susret

“Budite drugačiji u ovom svijetu, obilježeni ljepotom vjere u sebi da možete širiti dobrotu drugima.

 

Na svečanom zajedničkom tradicionalnom božićnom susretu održanom 18. prosinca u sportskoj dvorani škole okupili su se profesori i djelatnici predvođeni ravnateljem mons. Josom Kokićem te roditeljima kao i učenicima koji su izveli meditaciju “Pismo Isusu” utemeljenu na tekstu dr. don Ante Mateljana. U prigodnom programu sudjelovao je i Zbor Klasične gimnazije pod vodstvom Tomislava Pehara.

Tumačeći otajstvo Božića čestitku prisutnima uputio je i ravnatelj mons. Kokić. “Od vas sam primio najdužu čestitku ikad, ispisanu mnogim stranicama. Dopustimo Isusu, ne samo da mi njemu pišemo pismo, nego mu recimo ‘Otvaram ti srce da ga ispuniš svojim naukom i ljepotom’. Želim vam da budete nositelji svog Gospodina.

U svom prigodnom govoru nadbiskup je gimnazijalcima zahvalio za njihov govor i poželio da ih Bog prožme svojom blizinom. “Bog je u svojoj ljubavi velik i nedokučiv, a opet jednostavan. Njegova povijest ljubavi postala je naša povijest. Mi smo obdareni. To je veliki dar, velikog srca našeg Boga koji nas je obasjao kao veliko sunce s visine. Taj Božji dar je nama izazov. Bog nas je svojom beskrajnom ljubavi u liku malenog djeteta koje je trpjelo progonstvo obdario svojom ljubavlju. Naše čestitanje i život poziv je tog dara da uzvratimo, budemo uzdarje”, rekao je nadbiskup Prenđa, istaknuvši da postoji ključ koji nalazi rješenja za izazove života. Ključ je srce i nutrina čovjeka ispunjena Božjom blizinom i prisutnošću. “Neka vas Gospodin ispuni milinom i prožme da budete ljubav za svijet, širite je i zračite. Vaše razveseljeno srce će biti kadro zagrijati druga srca. Svakodnevne turobne vijesti mogu dovesti do toga da pomislimo da nema mjestu radosti i optimizmu. No nije tako. Jer tamo gdje je Bog počinje novo, tu se stvara nova mogućnost života, ozračje iz kojeg se može početi iznova, čak dati i novi smisao nevoljama i patnjama”, rekao je nadbiskup Prenđa te svima čestitao Božić i poželio blagoslovljenu Novu Godinu kad će, osobito maturanti, ući u svijet novih zadataka i nadanja.

Nadbiskup je kraju blagoslovio školu, učenike i djelatnike i roditelje, a naše božićno druženje nastavili smo u podrumskim prostorijama škole uz kolače koje su pripremili učenici i njihovi roditelji gdje smo imali prigodu sudjelovati u humanitarnoj tomboli pod nazivom “(Do)živjeti ljubav”  koju je organizirala prof. Elvira Katić. Sredstvima dobivenim od tombole razveselit ćemo ovih božićnih dana potrebne i željne ljubavi.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post