Božićni susret

U srijedu 19. prosinca 2007. u naše škole

Božićnim susretom učenika, djelatnika i roditelja obilježena svetkovina rođenja Gospodinova

Učenici Gimnazije su pod ravnanjem prof. Sanje Baričević sami pripremili božićnu predstavu i osmislili su program. Plesnu koreografiju su uvježbali pod vodstvom Tee Radović, prof. grčkog jezika dok je pjesme izveo školski zbor pod ravnanjem prof. Magdalene Miočić. Učenica Dajana Karlović je pripremila videoklipove, dok je maturantica Marta Musap solo pjevala pjesmu “Oj djetešce moje drago”. Sami učenici kažu da su htjeli ukazati da živimo u vremenu ratova, netolerancije, industrijalizacije, droge, prostitucije i da od tog svijeta ne možemo pobjeći, ali možemo pokušati preispitati vlastite mogućnosti i želje i dati sve od sebe da se u toj zbrci stege, krvi i htijenja, čovjek pronađe putove do istine.

Vrijeme je preispitivanja, molitve, darivanja. Vrijeme je Betlehemskog svjetla. Bližimo se danu kada se rodio čovjek, prijatelj, Bog. Rodio se Bog koji nam daruje osmijehe i prijateljstvo, Bog koji daruje ljubav i dobrotu. Bog koji daruje molitvu i nadu. Moj kralj koji me uči da ne smijemo posustati na putu života.

 

“Moj je kralj

rođen u pojati

i kroza sve svoje dane

nije imao kamo nasloniti glavu

kako bi me poučio

da mi svega vijeka valja putovati

 

Moj je kralj

dijelio život

s odbačenima i nedostojnima

kako bi me poučio

da prihvatim svakoga

jer je svatko dostojan

da ga sunce obasja

 

Moj je kralj

prao noge svojim podanicima

kako bi me poučio

da su kralj i podanici

pozvani da budu

ljubitelji jedni drugih

 

Moj je kralj

poput razbojnika

bio razapet na križu

i umro na njemu

kako bi me poučio

da je uvijek moguće naći mostove

koji vode naprijed.”

 

Ravnatelj mons. Joso Kokić je zaželio svim prisutnima Blagoslovljen Božić i Sretnu Novu 2008. godinu. Njegovim željama se pridružio i nadb. mons. Ivan Prenđa te nam u miru mons. Marjan Oblak. Nadbiskup Prenđa je na kraju zajednički susret okrunio božićnim blagoslovom školske kapelice kao i svekolike školske obitelji.

Naše božićno druženje nastavili smo u podrumskim prostorijama škole uz kolače koje su pripremili učenici i njihovi roditelji gdje smo imali prigodu razgledavati i kupiti radove koje

su izradili učenici koji sudjeluju u kreativnoj radionici “Amfora” koju vodi prof. Elvira Katić.

Sretan Vam i blagoslovljen Božić!

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post