Božićni susret

U srijedu 17. prosinca 2008. u prostorijama naše škole

Božićnim susretom učenika, djelatnika i roditelja obilježena svetkovina rođenja Gospodinova


Učenici Gimnazije su pod ravnanjem prof. Mirele Zubčić i prof. Damira Sikirića pripremili predbožićni recital pod nazivom “Bog dolazi,nemoj ga mimoići”. Prožet božićnim mislima učenici recitatori su svima prisutnima uputili poruku Božića:

“Slavimo rođendan Boga, slavimo Božić, nedokučivi Božji zahvat, koji jest i ostaje tajna. Rodio se Bog mira i radosti. Bog koji spašava, izbavlja. Bog koji ne osuđuje nego prašta. Bog koji ne progoni, nego biva progonjen. Bog koji ne vješa na križ, nego sam biva raspet. Bog koji ne otuđuje, nego čovjeka očovječuje. Bog koji ne osvaja ratom već ljubavlju i dobrotom. Bog koji nas ne okrivljuje, nego preuzima naše krivice. Bog koji nam sebe dariva. Bog koji nas može usrećiti. ….

Bog dolazi živjeti s tobom, dijeliti s tobom sve što te ugrožava, sve što te bodri. Ulazi u tvoju obitelj, u tvoj dom. Strpljivo boravi u njemu.

Bog dolazi. On je blizu. U tebi je, bez tebe Božoć kojemu idemo ususret ne može bitipotpun.

Dopustimo da radost Božića mirno uđe u našu dušu. Ona nije iluzija. Ona je istina. Dopustimo da božićno otajstvo učini da progledamo. tada ćemo i živjeti kao oni koji vide, kao ljudi koji ne misle samo na sebe. Tako mi sami možemo postati svjetla koja dolaze iz Betlehema i puni pouzdanja moliti: Dođi kraljevstvo tvoje!

Školski zbor je pod ravnanjem prof. Tomislava Pehara izveo nekoliko božićnih pjesama na hrvatskom i engleskom jeziku, dok su učenice Lucija Grabovac, Antonija Šoša, Ana Bošković i Marija Markulin pripremile glazbene solo točke.

Potom je ravnatelj mons. Joso Kokić zaželio svim prisutnima Blagoslovljen Božić i Sretnu Novu 2009. godinu. Njegovim željama se pridružio i nadb. mons. Ivan Prenđa koji je zajednički susret okrunio božićnim blagoslovom  svekolike školske obitelji.

Naše božićno druženje nastavili smo u podrumskim prostorijama škole uz kolače koje su pripremili učenici i njihovi roditelji gdje smo imali prigodu sudjelovati u humanitarnoj tomboli pod nazivom “(Do)živjeti ljubav”  koju je organizirala prof. Elvira Katić.

Vođena riječju velikog apostola: Ljubav je Božja razlivena u srcima našim  (Rim 5,5) profesorica Elvira je pozvala  učenike i njihove roditelja da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu u planiranju, organizaciji i realizaciji ove akcije, na način da se odreknu nečega što im (ne) treba!  “Dolazi nam Božić, a Božić  je uvijek iznova (već više od dva tisućljeća)  prilika  da u svijet uđe Ljubav. Stoga, u hladnim prosinačkim danima zagrijmo srca ljubavlju, pružimo otvorene dlanove potrebnima naše ljubavi.  Dopustimo da se čudo Božića širi  i da svako srce postanu jaslice u kojima Ljubav postaje čovjekom za ljude danas, za sve nas. Uključenjem u ovu akciju nudimo Vam barem jedan odgovor na osobno pitanje: Što ću reći malenom djetetu  u jaslicama koje me svojim pogledom pita:Koliko si ljubio druge?”

Sredstvima dobivenim od tombole razveselit ćemo tih božićnih dana potrebne i željne ljubavi. Nije bitno kakav će biti Vaš dar, bitno je da dolazi iz dubine iskrenog srca, jer je samo u srcu  prava nakana.

 
 

Share this Post