Bolji svijet na Danima otvorenih vrata

Predstavljen novi broj školskog lista Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

 

U ponedjeljak, 20. svibnja, prvoga Dana otvorenih vrata, u školskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II.  15. broj školskoga lista Bolji svijet tiskanog u 2000 primjeraka predstavili su urednici Nikolina Bajlo, učenica IV. razreda, i nastavnik hrvatskog jezika Damir Sikirić. Profesor Sikirić istaknuo je kako se radi o listu s najduljom tradicijom od svih srednjoškolskih listova u Zadarskoj županiji te da je stariji i od nekih učenika Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

List donosi sintezu događanja ove školske godine, kako je rekla Nikolina Bajlo, a na trećoj stranici su 34 kratke misli učenika o njihovoj školi: čime se ponose, koje su joj prednosti i kakva je školska atmosfera. List predstavlja i svoju mlađu sestru Katoličku osnovnu školu „Ivo Mašina“, koja je zaokružila odgojno-obrazovni sustav Katoličke Crkve u Zadarskoj nadbiskupiji, te su tu i intervjui s nastavnicima, s maturantima sportašima i maturantima sjemeništarcima. Bolji svijet u novom broju daje savjete za učinkovito učenje i prevladavanje školskog stresa, govori o vršnjačkom nasilju, kao i o egzotičnoj i nepoznatoj korejskoj glazbi. Učenička nadarenost vidi se i na njihovim fotografijama, likovnim i literarnim radovima, a Kutak za maturante opustio se na ekskurziji u Grčkoj, dok English pages standardno već list zatvaraju stripom.

Predstavljanje Boljega svijeta bio je centralni događaj prvoga dana Dana otvorenih vrata, koji se ove godine održavaju od 20. do 23. svibnja u vremenu od 9 do 16 sati u prostorima škole čiji svi učenici upisuju fakultete, čak 70 % njih studij odabran kao prvi izbor. Na Danima otvorenih vrata učenici, roditelji i zainteresirani građani mogu se upoznati s radom škole, klasičnim obrazovanjem i brojnim projektima koje škola nudi.

 
 

Share this Post