BILI SMO NA SREDIŠNJEM OBILJEŽAVANJU TJEDNA FILANTROPIJE 2022.

Čini dobro s Otiskom Srca

Kada ste zadnji put za nekoga napravili nešto dobro? Učiniti nešto dobro, postalo je prava rijetkost! Činjenica je da se ljudi sve više udaljavaju i da često zaboravimo učiniti nešto dobro za drugoga.

Središnje obilježavanje Tjedna filantropije 2022. održano je u Zadru, u subotu, 1. listopada na Poljani Šime Budinića u Providurovoj palači od 10:00 do 13:00 sati. Među učenicima iz 11 gradova u Hrvatskoj, sudjelovali su i učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. u pratnji prof. s.Viktorije Gadža.

Organizatori Tjedna filantropije su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj. Obilježavanjem Tjedna dobročinstva, Zadar je okupio mlade naraštaje školske dobi koji su u Providurovoj palači na svoj način prikazali dobrotvorna djela. U okviru središnjeg obilježavanja, osim brojnih interaktivnih sadržaja usmjerih na  osvještavanje važnosti filantropskog angažmana, održane su i dvije radionice pod naslovom „Ponovo upotrijebi, sa srcem“ i „Zeleno srce Zemlje“.

U sklopu radionice  ,,Ponovno upotrijebi sa srcem“ od starih majica koje smo donijeli  izrađivali  smo prekrivače za beskućnike jer oni će im u ovim hladnim danima što slijede biti i  te kako  potrebni. Potaknuti kreativnošću, u radionici ,,Zeleno srce zemlje“ ukrašavali smo tegle, u njih zasadili cvijeće te ih namijenili ukrašavanju naših školskih prostora.

Ne trebaš hodati po vodi,

 ne moraš biti bolji/bolja od drugih,

nemaš ništa više od onoga što svi ostali imaju,

ali ono što čini razliku,

 djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag…

Otisak Srca

Bili smo danas ovdje jer želimo sudjelovati u akcijama u kojima možemo pomoći ljudima u potrebi, neovisno o vlastitom materijalnom statusu, uspjehu ili koristi, Želimo razvijati i sve svoje sposobnosti kako bismo postigli sretan život te doprinijeli zaštiti okoliša i održivom razvoju! Konačno, danas smo bili ovdje jer ne želimo ljubiti riječju i jezikom, nego djelom i istinom (1 Iv 3,18).

Lana Šimunić, 2.b

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post