Posjet gradskom groblju

S MOLITVOM NA USNAMA

 

 

“Molit ćemo te Gospodine danas za sebe, ali i za svoje bližnje,

za one koje si nam povjerio, one koji su još među nama i za one koji više nisu.

Da ne bude u nama tame, i među nama da ne bude tame već Tvoje lice da odražavamo, istinu Tvoje ljubavi da budno živimo, sve dok živimo.

Poslao si nas biti svjetlom svijeta. Odazivamo se na Tvoj poziv: svijetlit ćemo Gospodine!

 Prinijet ćemo svijeću pred Tvoj Oltar i moliti Te usrdno da odagnaš iz nas svaki strah od tame, da nas učiniš svojim svjetlom!” (S. Lice)

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana predstavnici svih razreda Klasične gimnazije Ivana Pavla II. predvođeni don Rolandom Jelićem uputili su se, već tradicionalno uoči tih dana, na Gradsko groblje. Kao i svake godine otišli su odati počast preminulima koji su završili svoj ovozemaljski put, a sada paze na nas i pomažu nam da koračamo pravim stazama te da ne posrnemo pod teretom životnih prepreka.

Svi sveti i Dušni dan su dva dragocjena dana koja su usko povezana stoljetnom tradicijom obilaska grobova naših preminulih, kojih se rado i s pijetetom sjećamo. Tih dana se najviše posvetimo molitvi za one koji više nisu među nama te im molitvom i svijećama odajemo počast.

Pri samom ulasku na Gradsko groblje prisustvovali smo polaganju vijenaca uz Centralni križ uz koji su ispisana imena poginulih u Domovinskom ratu sa zadarskog područja. Na trenutak smo se u dubokoj tišini puni suosjećanja povezali s tragičnom sudbinom poginulih branitelja i njihovih obitelji. Nakon toga smo s molitvom na usnama i pognutih glava obišli grob svećenika Zadarske nadbiskupije koji su nas odgajali da uz pomoć Božje riječi stanemo na pravi put. Za kraj smo zapalili svijeću na grobu sestara benediktinki koje su čuvarice Zlata i srebra grada Zadra i ujedno simbol našeg grada jer se njihov Samostan sv. Marije održava već tisućljećima na području Zadra.

 

Ivana Rudić, IV. a

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post