2. školski šahovski turnir

U knjižnici Škole započeo je 2. šahovski turnir koji će se odvijati sve do svibnja, a čija će se polufinalna nadmetanja održati uoči Dana škole

 

U petak, 4 veljače ove godine započeo je 2. Šahovski turnir kojega su samoinicijativno po prvi put organizirali učenici prošle godine uoči Dana škole.

U turnir se uključilo 16 učenika iz svih razreda škole i to: Ivan Meštrović, Mauro Vidaković, Anto Gavranović, Antonio Batur, Jasmin Ocelli, Filip Demo, Luka Tomčić, Luka Bakale, Vinko Grgić, Marko Brkljača, Edi Piplović, Branimir Morović, Bruno Uskok, Šime Dujmović i Ante Begonja.

Učenici su se podijelili u dvije grupe u kojima će svatko igrati sa svakim. Prva 4 (po bodovima iz svake grupe) ulaze u četvrtfinale turnira. I – tako redom – do pobjede!

Planira se da polufinalna završnica susreta bude uoči Dana škole 18. svibnja 2011.

Mladi će šahisti tako i ove godine dati svoj doprinos proslavi Dana škole. Šahovski turnir koji se organizira u školskoj knjižnici dokazao je kako se učenici vole okušati u šahovskom nadmetanju te kako je šah  sport koji zaokuplja njihovu misaonu i intelektualnu stranu.

Naime, iako je šah danas na neki način «Out of Time» (osobito radi kompjutorizacije)  i iako je izgubio  svoj nekadašnji sportski duh ovi se učenici slažu  da šahovska igra razvija misli i osjećaje u čovjeku, da je iznad svega  duhovni sport u kojem se razvijaju mašta, objektivnost, logika, brzo razmišljanje i kombinatorika, ali i odlučnost i odgovornost!!!

Poželimo im još puno radosti (uz šahovsku ploču) koja im ne manjka, a o čemu najviše govore priložene fotografije njihovoga prvog nadmetanja.

 
 

Share this Post