Putevima Zagrebačkog velesajma

U subotu, 16. studenog 2019. godine, u 7:20h s autobusnog kolodvora u Zadru krenuli smo u Zagreb gdje se održavao 42. sajam knjiga i učila poznatiji kao Interliber.

 

Društvenim igrama protiv kiše

Putem nas je popratila kiša, no sretno smo stigli na odredište uz dobru atmosferu u busu. Osim molitve za sretan put, igrale su se razne društvene igre i gradila se nova poznanstva. Nakon otprilike 4 sata puta stigli smo na odredište. Sami smo mogli odrediti svoj plan i obići sva željena mjesta na Zagrebačkom velesajmu. Imali smo na izbor posjetiti više atrakcija – Interliber, Infogamer i sajam obrazovanja na kojem je izlagalo više od 50 izlagača kako iz Hrvatske tako i iz svijeta. Naš plan bio je posjetiti sve atrakcije počevši s Interliberom.

 

Sajam knjiga – Interliber

Na Interliberu je izlagalo više od 350 izlagača u tri paviljona. Na raspolaganju su bili različiti žanrovi knjiga za sve uzraste. Ove godine tema Interlibera bila je ZNANJE I UČENJE. Cilj teme bio je proširenje znanja i usavršavanje vještina. Ulaz je bio besplatan pa je zato bio pristupačan svim ljudima. Jednom kada smo ušli u labirint knjiga više nismo ni znali ni htjeli izaći van. Bilo je toliko štandova i knjiga da nismo znali kuda bi prije. Polako smo pregledavali štandove i nakon što je svatko pronašao nešto po svom ukusu potražili smo izlaz.

 

Međunarodni sajam posvećen digitalnoj zabavi – Infogamer

Ostalo nam je još dosta vremena pa smo krenuli na Infogamer. Trebalo nam je dosta da nađemo gdje se zapravo kupuju ulaznice, no uz pomoć nasumičnih dragih ljudi napokon smo se uspjeli snaći. Infogamer se održavao u čak osam paviljona – 8, 8a, 9, 10, 11, 11a, 11c, 11d. Unutra, bio je to kao drugi svijet. Posvuda su bili šareni plakati i na svakom kutku nešto novo. Zadržali smo se par sati, dok nismo obišli skoro sve.

 

Izašli smo iz Infogamera i na štandovima kupili nešto za jesti. Ubrzo, bilo je vrijeme da napustimo Zagreb. Punih ruku stvari i misli punih dojmova svi smo se sastali pred busom. Neki su bili toliko zaokupljeni sajmom da su izgubili pojam o vremenu pa nam je trebalo desetak minuta da svi dođu. Na putu do doma prepričavali smo jedni drugima kako smo proveli vrijeme i na posljetku se svi složili da nam je bilo super. Možda nismo baš sve stigli obići, ali smo vidjeli nešto novo i zabavili se, što je i najvažnije. Definitivno se nadamo ići i slijedeće godine, ali za sada došao je kraj našem putovanju. Oko devet navečer, sretno smo stigli u Zadar.

 

Anica Deša i Ariana Pleša, 1.a razred

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post