DUHOVNA OBNOVA PRVAŠA

Dana 28.10.2019. organizirana je duhovna obnova učenika prvih razreda. Program je započeo  u jutarnjim satima, a našu prvu duhovnu obnovu pod nazivom Spoznaj samoga sebe – vjera i povjerenje, vodila je časna sestra Dijana.

 

Svoj rad i red sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova, s. Dijana predstavila je prezentacijom iz koje smo naučili da ljubeći svoje bližnje i sve ljude, ljubimo Boga. Iz mnoštvo zanimljivih i poučnih tema imali smo priliku puno naučiti, uz igre zabaviti se i potvrditi da smo svi različiti i baš zato posebni i jedinstveni.

Bog nas uči da smo svi njegova djeca, stvorio nas je kako bismo krasili ovaj svijet.

Nakon kratke pauze predavanje smo nastavili razmišljajući o vjeri. Imali smo zadatak opisati kako vidimo svoju vjeru i što ona za nas znači. Zajedno smo se složili kako je najljepša stvar koja nas povezuje upravo vjera. Vjera nam pokazuje put, daje snagu i vodi kroz život. Mladima je jako bitna kako bi odrasli u perspektivne i „kvalitetne“ ljude.

Slijedeći zadatak bio je u grupama u kojima smo odlično surađivali i malo bolje se upoznavali. Upravo radom u grupi osjetili smo što za nas znači zajednica i koliko nam je potrebna. Nitko ne može živjeti sam na svijetu i baš zato moramo se poštovati i podržavati.

Zajedno smo razmišljali o posljedicama svoje vjere, kako pokazujemo vjeru, u kojim situacijama vidimo vjeru kao dio života te kada vjera poboljšava naš potpuni rast.

Najpoticajniji, a kasnije se pokazao i kao najsmješniji zadatak u grupi bio je onaj kada smo trebali odglumiti jednu situaciju u kojoj je moguće posvjedočiti vjeru, bilo kao pojedinci ili grupa. Zajedničko stvaranje i improvizacije ostat će nam u trajnom sjećanju. Scenarije i glumu prezentirali smo jedni drugima i super se zabavili.

Nakon ručka slijedila je pauza za šetnju i druženje na sunčanom danu. Kada smo se vratili u Sjemenište imali smo mogućnost podstaviti pitanja koja nas zanimaju, a s. Dijana na njih je rado odgovarala. Svi smo se složili kako je voditeljica s. Dijana zanimljiva i vedra osoba.

U poslijepodnevnim satima, za kraj naše duhovne obnove otišli smo u kapelu i molitvom zahvalili dragom Bogu i Isusu na svemu lijepome u životu. Darovani novom snagom, osjetili smo se zadovoljno, zahvalno i ispunjeno.

 

 Nika Radetić, 1.b

 

 

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post