Zašto upisati Klasičnu?

Upisi-2020-21-prvi-razred4

Kako Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. vide njezini učenici: Škola mi pruža kvalitetno obrazovanje. Pohvalila bih našu školu jer potiče učenike na stvaranje radnih navika. Ispunjena sam ponosom jer sam dio ove škole. Najbolje od svega je sloga u mojem razredu. Prednost je jutarnja smjena. Klasična znači: puno truda i učenja, ranog dizanja, ali s radom i optimizmom sve se može postići. Profesore ću pamtiti po srdačnosti i toplini koja se osjećala čak i preko hladnih ekrana za vrijeme online nastave.

Učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. imaju izvrsne rezultate na državnoj maturi, kao i upise na željene fakultete. Čak 70 % maturanata upisuje fakultet koji im je prvi izbor, zbog čega je interes za školu puno veći od mogućnosti primanja novih učenika te je stoga za novu školsku godinu uvećana upisna kvota. Učenici ove škole na Poluotoku uspješni su i na županijskim i državnim natjecanjima što je rezultat trajnog nastojanja da svaki učenik razvije ono najizvrsnije u sebi i postigne svoj maksimum. Specifičnost ove vjerske škole vidljiva je u integralnom odgoju i individualnom pristupu koji odgovara na cjelovite potrebe svake mlade osobe.

Ova najstarija škola u Zadarskoj županiji svojim klasičnim programom daje temelje za razumijevanje suvremene civilizacije, koja se oslanja na antičku i kršćansku  kulturu, što budućim studentima otvara mogućnost studiranja na svim domaćim i europskim studijima. Nastavni program provodi se ne samo u školskim suvremeno opremljenim učionicama, nego i na brojnim terenskim nastavama širom Hrvatske te redovitom nastavom u prirodi. Posebnost ove škole jesu i nagradni izlet za najuredniji razred te studijska putovanja za sve učenike škole s redovitim destinacijama: Rim, Barcelona, Prag, Atena …, a i godišnja međunarodna suradnju s drugim školama.

Odgoj i obrazovanje u ovoj školi obogaćen je i brojnim izvannastavnim aktivnostima. Uz dodatnu i dopunsku nastavu iz većine nastavnih predmeta, tu su i sportski sadržaji, dramsko-literarno stvaralaštvo, kreativna radionica „Amfora“, učenička web redakcija, školski zbor, likovna radionica, mladi knjižničari, volonterski klub „Kapljica“, redakcija školskog lista, English club itd. Škola promiče socijalno angažirani rad, volonterske i ekološke djelatnosti i edukativne sadržaje i izvan same škole, za što je dobila brojne nagrade i priznanja.

U nizu projekata gimnazija ostvaruje suradnju s različitim školama, kulturnim i obrazovnim institucijama, udrugama i pojedincima. Ova gimnazija vježbaonica je za studente Filozofskog fakulteta iz niza školskih predmeta te domaćin županijskim i državnim natjecanjima. Organizator je brojnih izložbi, prigodnih priredbi i tribina s aktualnim temama i eminentnim predavačima od kojih se izdvajaju obilježavanje edukativno-odgojnih tema iz Domovinskog rata, Predbožićna večer i redovito godišnje okupljanje bivših učenika.

U školi koja ukupno broji 196 učenika, prošle školske godine na školskoj razini natjecanja sudjelovalo je 98 učenika, od toga 68 učenika plasiralo se na županijsku razinu. Jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, osvojili su učenici iz hrvatskog, matematike, engleskog, latinskog, grčkog jezika te iz povijesti i geografije. Na državnoj razini sudjelovalo je 6 učenika.

Kako bi učenici mogli odgovoriti na izazove novog vremena, škola u središte stavlja učenika, njegovo cjeloživotno učenje te brine o materijalnim uvjetima, tehnološkom razvoju i novim oblicima poučavanja. U novoj školskoj zgradi ukupne površine 2.549,29 m2 nalazi se 8 učionica za redovnu nastavu, 3 specijalizirane učionice – praktikumi, kapelica, velika športska dvorana i knjižnica s najvećim školskim knjižnim fondom. U suvremenoj i funkcionalno opremljenoj školi zaposleno je 29 djelatnika, koji nastoje stvoriti ozračje sigurnosti i zajedništva s učenicima i roditelji pa je školu u zadnjih desetak godina pohađalo više od 150 braće i sestara.

Obrazovni sadržaji protkani su humanim i toplim odnosima te u gimnaziji djeluje školski fond „Gorušičino zrno“ kojim se materijalno pomažu učenici slabijeg imovinskog stanja u vrijeme srednje škole i studija, organiziranjem različitih humanitarnih akcija.

Kako bi rasli u kršćanskoj zrelosti, učenicima se nude jednodnevne i višednevne duhovne obnove, a dvaput tjedno u školi im je dostupan duhovnik. U skladu s naukom Katoličke Crkve škola posebnu pozornost pridaje odgoju za trajne životne i općeljudske vrijednosti, za prihvaćanje i poštovanje različitosti te su školska vrata otvorena učenicima svih vjerskih opredjeljenja i svjetonazora. Potaknuta idejama sv. Ivana Pavla II., njegovim oduševljenjem i entuzijazmom, ova gimnazija nastavlja odgajati i obrazovati nove generacije pod motom „Zajedno stvarajmo bolji svijet“.

Više informacija o Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. može se saznati na adresi Jerolima Vidulića 2, tel. 253 800, u našem školskom listu Bolji svijet kao i na školskoj web stranici www.gimnazija-ivanapavla.hr

??????????????????????????????????????????????????????????????Upisi-2020-21-prvi-razred3Upisi-2020-21-prvi-razred4??????????????????????????????????????????????????????????????Upisi-2020-21-prvi-razred7?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
 
 

Podijeli ovaj članak