Zašto upisati Klasičnu gimnaziju?

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. kroz program klasične i opće gimnazije pruža  kvalitetno obrazovanje kojeg prati odgoj za vrijednosti što su temelji intelektualnog napredovanja i odgovornog doprinosa društvu. Odgoj i obrazovanje u našoj školi ostvaruju se u pozitivnom ozračju te zajedništvu i suradnji učenika, profesora i roditelja. Rad je organiziran u jednoj smjeni za sve učenike u 9 razrednih odjeljenja.  

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. pruža cjelovito znanje svakoj mladoj osobi pružajući joj temelje iz općih, humanističkih i prirodoslovnih znanosti što omogućuje učenicima pripremu za studiranje na prestižnim fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Poznata je po odličnim uspjesima učenika na raznim natjecanjima. Također, bilježi i izvrsne uspjehe učenika na državnoj maturi kao i visoki postotak upisa maturanata na željene fakultete.

Osim što se nalazi u povijesnoj jezgri grada – zadarskom Poluotoku, prednosti ove škole su i suvremeno opremljene i klimatizirane učionice, školska sportska dvorana, bogat knjižnični fond i praktikumi. Uz povoljne infrastrukturne uvjete, posebnost ove škole su i brojne izvannastavne aktivnosti koje omogućuju svakoj mladoj osobi da razvija svoje potencijale. To su novinarsko-literarna redakcija školskog lista Bolji svijet koji je već dvije godine za redom pozvan na državnu razinu smotre LiDraNo, likovna radionica, English club, volonterski klub Kapljica, školski zbor, dramska skupina, kreativna radionica Amfora te razna sportska okupljanja i natjecanja.

Uz izvannastavne aktivnosti, dinamiku nastavnog procesa čine terenske nastave, duhovne obnove i međunarodne suradnje s drugim odgojno obrazovnim ustanovama. Za sve učenike organizirana su i studijska putovanja s redovitim destinacijama: Rim, Barcelona, Prag, Atena, a tu je i posebno motivirajući nagradni izleti za najuredniji razred.

Kroz dugu povijest rada ove škole koja je imala samo klasični gimnazijski program od ove godine imamo i opći gimnazijski program. Plod je to dugotrajnog poticaja od strane roditelja da ova škola proširi svoj gimnazijski program.

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. s pravom javnosti odlikuje se sigurnim ozračjem u kojem svaki nastavnik kroz osobnom pristupu teži razvoju kompetencija i vještina učenika s ciljem pripreme za daljnje obrazovanje.

Više informacija o Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. može se saznati na adresi Jerolima Vidulića 2, tel. 253 800, u našem školskom listu Bolji svijet kao i na školskoj web stranici www.gimnazija-ivanapavla.hr, a možete posjetit i Youtube kanal.

 
 

Share this Post