Državno natjecanje u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II.

 

U Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. od 26. do 28. ožujka održat će se Državno natjecanje iz klasičnih jezika. Svečano otvorenje bit će u ponedjeljak u 18 sati u crkvi svetoga Donata a okupit će se brojni učenici i mentori iz cijele Hrvatske.

Na inicijativu ravnatelja Klasične gimnazije Ivana Pavla II. osnovan je Odbor za organizaciju koji povezuje više različitih škola u Zadarskoj županiji i Odsjek na Sveučilištu. Članovi odbora su don Ante Sorić, Ines Rakvin, Sandra Gospić, Tea Radović, s. Ana Lipovac, Natali Miletić, Helena Bekić, Vera Motušić, Sanja Želehovski, Zdenka Rogić i Linda Mijić. Zajedničkom suradnjom napravljen je raznovrstan program za učenike i njihove mentore koji uključuje posjet Arheološkom muzeju, Muzeju antičkog stakla, Zlatu i srebru Zadra, crkvi sv. Šime, Kneževoj palači i Sveučilištu u Zadru, kao i izlet u Nin. Namjera je Odbora osim službenog dijela natjecanja, koje će se održati u utorak, upoznati goste sa simbolima grada Zadra i Zadarske županije. Očekuje se preko stotinjak sudionika koji će ova tri dana provesti u natjecateljskom ali i prijateljskom okružju gimnazije Ivana Pavla II.

U organizaciji Odbora u školi je postavljena i prigodna izložba antičke kulture, a na sam dan otvorenja u programu će nastupiti i djeca iz Srednje škole „Bartula Kašića“ iz Paga.

Plakat-drz-natjecanje

 
 

Više članaka iz rubrike Obavijesti

 
 

Podijeli ovaj članak