Školski Fond (Gorušičino zrno)

“Gorušičino zrno”

Fond za financijsko-materijalnu potporu učenicima Gimnazije u vrijeme srednjoškolskog obrazovanja i u nastavku školovanja

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. u Zadru, u duhu svoga poslanja i djelovanja uz brigu za odgoj i obrazovanje vodila je računa i o drugim potrebama svojih učenika. Tako je ove akademske godine uz našu materijalno – financijsku potporu jedna naša bivša učenica upućena na studij u Zagreb. Stoga je sazrjelo vrijeme pa smo za veću i bolju financijsko – materijalnu potporu učenika gimnazije iz socijalno ugroženih obitelji, kako u vrijeme srednjoškolskog obrazovanja tako i u nastavku školovanja osnovali Fond „Gorušičino zrno“.

Cilj je, dakle, Fonda u skladu s poslanjem katoličke škole, „zanimati se za siromašne za one koji su lišeni obiteljske ljubavi i oslonca ili su daleko od oslonca vjere“ (GE, 9) i u duhu s proklamiranim ciljevima, vrijednostima i motom Gimnazije „Zajedno stvarajmo bolji svijet“ pomoći potrebnim učenicima sa svrhom poboljšanja kvalitete njihovih života za vrijeme školovanja u Klasičnoj gimnaziji te nastavka školovanja (studiranja).

Sredstva za ostvarivanje ciljeva Fonda osiguravaju se u skladu s Pravilnikom o financijsko-materijalnoj potpori učenicima Gimnazije iz socijalno ugroženih obitelji u nastavku školovanja od dobrovoljnih priloga, donacija i drugih izvora dopuštenih Zakonom, a raspoređuju se u skladu s Pravilnikom kroz 1) potporu za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja u Gimnaziji, 2) potporu za vrijeme školovanja / studiranja, nakon završetka školovanja u Gimnaziji, 3) jednokratnu financijsku potporu i 4) ostale oblike potpora.

Katolička škola, s posebnom ljubavlju, uvijek je brinula o povjerenim joj učenicima i uvijek se u svom višestoljetnom rastu i razvoju naslanjala i oslanjala na ljudsku dobrotu i darežljivost. Iz sitnog, malenog, neznatnog i neprimjetnog gorušičinog zrna bačenog u zemlju izrasla su velika stabla. Posijmo stoga iznova «zrno» dobrote, neka proklija i neka raste u drugima i za druge!

S radošću se obraćamo svim ljudima dobre volje kao i našim bivšim učenicima, svima onima koji su završili Nadbiskupsku srednju školu za spremanje svećenika, Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti te Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II. kao njihovu sljedbenicu da podupru inicijativu i osobno se uključe u ovaj projekt na način koji odgovara njihovim mogućnostima.
Ukoliko želite donirati određena sredstva za gore navedenu svrhu, tj. posijati svoje ‘zrno’ to možete učiniti uplatom na IBAN ŠKOLE HR0424070001100039151, s naznakom «za Fond» ili osobno u računovodstvu Škole.
Unaprijed zahvaljujemo i s poštovanjem.

Ravnatelj 
mons. Joso Kokić, prof.