Svečana podjela svjedodžaba maturantima

Utorak, 21. lipnja bio je zadnji nastavni dan u ovoj školskoj godini za učenike prvih, drugih i trećih razreda, no za maturante bio je to dan svečane podjele svjedodžaba. Svi smo se na početku okupili u katedrali na sv. Misi na kojoj smo zahvalili Bogu na protekloj nastavnoj godini, a zatim je u Sjemeništu bila upriličena svečana podjela svjedodžaba. Možda i neki od maturanata nisu ni vjerovali, kada su upisivali Klasičnu gimnaziju Ivana Pavla II., kako će osvanuti i ovaj dan, no on je sada tu – za neke je stigao jako brzo, a drugi su ga čekali čitavu vječnost.

Svečanu je podjelu otvorila učenica Lucija Vidić koja je otpjevala pjesmu Velik si, a zatim su uslijedila obraćanja ravnatelja don Ante Sorića i razrednika: s. Viktorije Gadža i Damira Sikirića. Oni su redom u svojim govorima zahvalili maturantima na zajedničkom vremenu i suradnji u protekle četiri godine, istaknuli pozitivne vrijednosti odgoja i obrazovanja u katoličkoj školi, a tu su: vjera, moral, nada, ljubav, sloboda, odgovornost, dostojanstvo, zajedništvo, domoljublje, znanje, mudrost, rad i slobodno vrijeme. Maturanti su, vjerovali vi ili ne, dobili i domaći rad da nastave i dalje rasti upravo u tim vrijednostima. S nadom da će na njima graditi i dalje svoje živote zaželjeli smo im budućnost punu Božjeg blagoslova.

Sve rečeno potvrdio je i otac nadbiskup Želimir Puljić koji je svakom maturantu uručio svjedodžbu završnog razreda srednje škole, a svakako treba napomenuti kako je svečanu podjelu svjedodžaba uveličao svojom nazočnošću i novoizabrani zadarski biskup koadjutor Milan Zgrablić. Baš kao što je pjesmom i počela svečanost podjele, na kraju je tako i zatvorena te je Lucija Vidić izvela pjesmu I have nothing Whitney Houston.

D.S.

 
 

Više iz rubrike Događanja

 
 

Share this Post