SVE U ŽIVOTU IMA SVOJ POČETAK I KRAJ

???????????????????????????????

ZAVRŠNA SVEČANOST OBILJEŽAVANJA KRAJA ŠKOLSKE GODINE I PODJELA SVEDODŽBI MATURANTIMA

Posljednjeg dana nastave, u petak 14.6.2019. učenici i djelatnici Gimnazije i Katoličke osnovne škole Ivo Mašina okupili su se u katedrali sv. Stošije kako bi obilježili kraj školske godine. Svetu misu predvodio je ravnatelj Osnovne škole don Roland Jelić zajedno s našim ravnateljem don Antom Sorićem. U prostoru Sjemeništa Zmajević pridružio nam se otac nadbiskup Želimir Puljić gdje je uslijedilo uručivanje prigodnih nagrada i svečana podjela svjedodžbi ovogodišnjim maturantima.

,,Sve u životu ima svoj početak i kraj, tako i nastavna godina. Bio učenik, bio profesor, bio razrednik ili pak djelatnik škole, svaki od nas mora dati svoje doprinos na izgradnji onoga što nam je Krist podario. Imate sigurno dobre ocjene… ali što će vam sve to u životu ako niste izgradili ljudske kvalitete? Ljude ne zanima tvoja svjedodžba, ljude zanima ono što si ti, što si postao, to je ono što naša škola pokušava podariti učenicima, a to je odgoj. Čovjek se ne mjeri po ocjenama, već odnosom prema drugima“ rekao nam je u propovijedi don Roland te tako svih nas potaknuo na razmišljanje o protekloj godini i zajedničkim trenutcima kao i o onome u čemu smo griješili. Njegove riječi  dale su nam određenu duhovnu snagu kako bi dalje nastavili i što uspješnije obavljati svoje svakodnevne zadatke te nadograđivali sebe u odnosu na druge.

Nakon euharistijskog slavlja u Sjemeništu je  održan zanimljiv program koji je započeo izvedbom pjesme ,,Vjetar maestral“ učenika prvog razreda Katoličke osnovne škole Ivo Mašina čiji je nastup svih raznježio i oduševio nakon čega smo  ih svi ispratili zasluženim pljeskom. Prvašići su nastavili s recitacijama pjesama ,,Moja domovina Hrvatska“ koju je izveo Šimun Gudelj te pjesme posvećene majčinim rukama bez kojih sve što je postignuto u ovoj školskoj godini ne bi bilo moguće. Pjesmu ,,Majčine ruke“ izveo je Ivano Šustić.

Bila je ovo prigoda da čestitamo Ravnatelju i svim djelatnicima Osnovne katoličke škole uspješan završetak njihove prve školske godine.

Uslijedilo je objavljivanje rezultata literarnog natječaja, prve nagrade osvojile su učenice Julija Babić Kršlović, 3. b.  i Gabriela Barešić, 2. a razreda.

Priznanje godine za vrijedno i redovito pohađanje nastave  pripalo je učenici 4. a Vanesi Zubčić koja jedina među nama ove školske  godine nije imala ni jedan izostanak. Zaista je zaslužila nagradu i svi smo njezino uzorno pohađanje kao primjer drugima, nagradili značajnim pljeskom, a posebnu čast svim nagrađenim svojim osobnim čestitkama ukazao je otac Nadbiskup.

Još je jedna nagrada izazvala pažnju. Ta već pomalo tradicionalna nagrada za najuredniju učionicu za koju se bore svi razredi pripala je, po odluci naših spremačica, ovogodišnjim maturantima 4. b. razredu.

Prvi dio ove svečanosti obogatio je  svojom solo izvedbom Niko Nikić, učenik 1. a razreda  izvedbom pjesme ,,Oh my Lord“.

Prije same podjele svjedodžbi razrednica maturanata prof. Mirela Zubčić obratila se generaciji maturanata 2018./2019.  koji su na različite načine dali  Školi svoj značajan  doprinos.  Prisjetivši se mnogih lijepih trenutaka provedenih u njihovom četverogodišnjem gimnazijskom odgoju i obrazovanju ohrabrila ih je za zahtjevan put koji je pred njima, polaganju državne mature koje je u tijeku  kao i za razdoblje novih životnih odabira. Podsjetila ih je da ne zaborave vrijednosti za koje su odgajani  te pozvala da ostanu povezani međusobno prije svega s potpunim povjerenjem u Ljubav Nebeskog Oca. Zaključila je s željom: „Neka vas Njegova ljubav, koja vas je i dovela do ovog trenutka i dalje neprestano prati po našem blagoslovu i zagovoru Ivana Pavla II. , na svim vašim životnim putevima!

Maturant Mihael Tomić u ime svih maturanata zahvalio je za četiri godine provedene u Gimnaziji, na očinskoj i majčinskoj brizi koju su maturanti svakodnevno osjećali i nastavio: „Hvala Vam na trudu oko našeg intelektualnog razvoja, također i neizostavne duhovne izgradnje. Temelje koje smo dobili u ove četiri godine sigurno će nas pratiti kroz čitav naš život. Vjerujem da ćemo se svi sjećati samo lijepih trenutaka iz našeg školovanja i ta će nam sjećanja buditi radost u srcu.“

U svom obraćanju otac Nadbiskup također se pridružio dobrim željama za budućnost maturanata  te im uputio svečane čestitke i osobno uručio svjedodžbe završnog razreda što je bilo popraćeno pljeskom nagrade i odobravanja.

                                                                                                                    Cvita Pahljina, 3. b

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 
 

Više članaka iz rubrike Događanja

 
 

Podijeli ovaj članak