Ni ove nas godine sv. Nikola nije zaboravio

sv-2018-Nikola8

 

Mnogi od nas za vrijeme došašća imaju i više nego što nam je potrebno za doček našega Spasitelja, Isusa Krista. Naše kuće blistaju, pune su skupih ukrasa, a da i ne govorimo o mirisu hrane koji ispunjava naše tople domove. A što je s onima koji si sve to ne mogu priuštiti?

 

U duhu priprave za Božić Klasična je gimnazija uključena u razne humanitarne akcije za pomoć obiteljima u oskudici. No, i više od toga jer i sami već godinama organiziramo akciju „(Do)živi ljubav!“ pa nas zato ni ove godine sv. Nikola nije zaboravio. Danima prije svečeva blagdana peku se kolači, a za njegov se doček donose u školu. Tako je bilo i u četvrtak, 6. prosinca za vrijeme velikog odmora. Tradiciju smo ipak malo promijenili tako da mjesto radnje nije više školski podrum nego dvorana, za ovu prigodu u malo drugačijem izdanju.  Naime, cijelom dvoranom prostirali su se stolovi prepuni kolača, a prigodna je glazba pridonijela toploj atmosferi. Učenici su zajedno sa svojim roditeljima, pretpostavljamo malo više majkama, pomogli svetom Nikoli te na taj način iskazali pravu karitativnu ljubav donoseći mnoštvo kolača te ostavljajući donacije pored stolova. Što je pak preteklo, odnijeli smo u Dom za odrasle osobe „Sv. Frane“.

Svetog Nikolu nestrpljivo očekujemo i sljedeće godine, a sav prikupljeni novac uplaćujemo u školski humanitarni fond „Gorušičino zrno“ iz kojeg pomažemo bivšim klasičarima – sadašnjim studentima, ali također i svim učenicima te njihovim obiteljima koji su u potrebi. Kako? Nabavkom udžbenika, sufinanciranjem terenske nastave i duhovne obnove ili jednokratnom financijskom pomoći.

 

Ivan Grganović, 2.a

 

Ovom bismo prilikom uputili i dva poziva: donirajte „Gorušičinom zrnu“ i javite nam ako vam je potrebna pomoć! Rado ćemo se odazvati!

sv-2018-Nikola1sv-2018-Nikola2sv-2018-Nikola3sv-2018-Nikola4sv-2018-Nikola5sv-2018-Nikola6sv-2018-Nikola7sv-2018-Nikola8sv-2018-Nikola9sv-2018-Nikola10
 
 

Više članaka iz rubrike Događanja

 
 

Podijeli ovaj članak