MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA 2015.

??????????

Naš doprinos proslavi u Gradskoj loži

 

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana volontera Zadarske županije održalo se 4. prosinca 2015. godine u prostoru Gradske lože. Naime, Volonterski centar Zadar i ove je godine obilježio taj dan kojega je 5. prosinca 1985. proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda. Cilj obilježavanja je da se širokoj društvenoj javnosti učine vidljivim sve aktivnosti volontera i organizacija koje provode volontiranje. Na taj se način pridonosi razvoju i promociji volonterstva – vrednovanjem i poticanjem budućeg volonterskog angažmana.

olonterski centar Zadar tako je na Međunarodni dan volontera dodijelio i županijske nagrade “Volonterska ruka” kako bi se na lokalnoj razini, prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici.

Dobitnik nagrade “Volonterska ruka” za najboljeg volontera 2015. godine je Luka Lukin (Eko-Zadar) dok je dobitnik nagrade “Volonterska ruka” za razvoj volonterstva na području Zadarske županije u 2015. godini Volonterski klub Gimnazije Franje Petrića. Cilj ove nagrade je uspostavljanje i razvoj kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije te vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva na području naše županije.

Među nominiranima za nagradu „Volonterska ruka“ uz Likovnu grupu Pinel (Ekonomsko birotehnička i trgovačka škola); Udrugu Eko-Zadar; Odjel za podršku žrtvama i svjedocima (Županijski sud Zadar); CINAZ – Udrugu za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti i Hotelijersku-turističku i ugostiteljsku školu u Zadru bili smo i mi tj. naš Volonterski klub “Kapljica”.

Svečanost u Gradskoj loži toga su dana pjesmom uveličali i naši učenici Nikol Buterin i Mate Žilić.

volonteri????????????????????????????????????????

 

 
 

Podijeli ovaj članak