Duhovna obnova za roditelje

 

Obitelj na prekretnici

U subotu 19. siječnja, u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“, održana je Duhovna obnova na kojoj je sudjelovalo osamdesetak roditelja učenika naše škole. Na početku duhovne obnove ravnatelj škole don Ante Sorić pozdravio je sve prisutne i predstavio predavače don Žarka Relotu i školsku psihologinju Mariju Musić.

Tema duhovne obnove bila je Obitelj na prekretnici u okviru koje je predavač don Žarko Relota govorio o problematici anarholiberalizma i njegova razarajućeg utjecaja na brak i obitelj. U uvodnom dijelu predavanja iznio je problematiku krize s kojom se obitelj suočava od svojih početaka do danas. Upoznao je roditelje s osnovnim načelima anarhizma i liberalizma te na primjerima suvremenog društva objasnio na koje načine anarholiberalizam dovodi obitelj na prekretnicu. Na kraju predavanja pozvao je roditelje da budu svjedoci vjere u napadima na instituciju braka i obitelji vršeći volju Božju kao što smo mogli čuti i u evanđelju gdje Marija na svadbi u Kani Galilejskoj govori poslužiteljima Što god vam rekne, učinite!

Drugi dio predavanja vodila je školska psihologinja Marija Musić koja je govorila o utjecaju različitih odgojnih stilova na razvoj djeteta usmjerivši se na komunikaciju u obitelji i rješavanje problema. Na završetku je potaknula roditelje na otvoren razgovor u obitelji, opraštanje i izricanje zahvalnosti.

Susret je završio slavljenjem Sv. Mise u kapelici sjemeništa „Zmajević“.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su prisustvovali Duhovnoj obnovi i radujemo se budućim susretima.

 

Marija Musić

duhovna-2019-roditelji1duhovna-2019-roditelji2duhovna-2019-roditelji4duhovna-2019-roditelji5duhovna-2019-roditelji6duhovna-2019-roditelji7

 

 
 

Više članaka iz rubrike Događanja

 
 

Podijeli ovaj članak